Reken maar dat je hond het fijn vindt om met jou in een tent te slapen!
Reken maar dat je hond het fijn vindt om met jou in een tent te slapen! (Foto: AdobeStock)

Kamperen? Neem de hond mee

Steeds meer mensen willen hun vakantie samen doorbrengen met hun hond. En dat is niet zo gek, ze maken immers een groot en belangrijk deel van ons leven uit. De populariteit van kamperen neemt de laatste jaren enorm toe. Mensen bevinden zich graag dicht bij de natuur, vinden het heerlijk om veel buiten te zijn en delen hun vrije tijd graag samen met de hond.

Vroeger bestond kamperen uit slapen in een tentje, tegenwoordig omvat de term zoveel meer: van lichtgewicht trekkerstentjes tot luxe ingerichte glamping-accommodaties voorzien van keuken en toilet. Kortom, kamperen is hot! Maar kamperen met je hond is nog leuker! Alleen, hoe pak je dat aan?

Wennen aan een tent

Niet alle honden zullen automatisch een tent als een veilige en fijne plek beschouwen. Geef hem dan ook de tijd en ruimte om te ervaren dat een tent leuk is. Zet je tent eerst op in een vertrouwde omgeving, bijvoorbeeld de tuin. Als je zelf in de tent gaat zitten en de deur open laat, is de kans groot dat je hond er ook bij wil. Laat je hond zelf de tent onderzoeken. Het formaat tent kan een rol spelen bij hoe jouw hond het ervaart. Genoeg ruimte is belangrijk. 


Zoek je nog naar de juiste tent? Houd er dan rekening mee dat je met één hond en één persoon minimaal een tweepersoonstent aanschaft. Tenzij je natuurlijk een Chihuahua hebt. Ook voor je hond is het belangrijk dat hij languit kan liggen en ruimte heeft om op een natuurlijke manier te slapen. En waarschijnlijk heeft hij ook graag een veilig en knus hoekje waarin hij zich even kan terugtrekken. Een goede start is het halve werk. Begin dan ook ruim op tijd met het aanwennen van de tent.

Bron: doggo.nl.