De groep MAZI, wat 'samen' betekent, zingt liederen van de Griekse schrijver Jacovos Kambanellis.
De groep MAZI, wat 'samen' betekent, zingt liederen van de Griekse schrijver Jacovos Kambanellis. (Foto: aangeleverd)

MAZI zingt de Mauthausen Cyclus bij Muziek op Zondag

Uitgaan

OUDKARSPEL - Deze keer iets heel anders bij Muziek op Zondag in het Behouden Huis; liederen van de Griekse schrijver Jacovos Kambanellis op muziek gezet door Mikis Theodorakis. 

U kent ze misschien wel, want ze zijn ooit gezongen door Liesbeth List, maar nu hebben twee koorzangeressen het initiatief genomen om deze liederen in de oorspronkelijke Griekse taal te zingen en ze hebben twaalf zangers en zangeressen zo enthousiast gekregen om met hen mee te doen. En het is prachtig geworden, want het Behouden Huis was aanwezig bij de première. De groep MAZI, wat ‘samen’ betekent, zingt de liederen op vier verschillende locaties. Het Behouden Huis vindt het een eer het tweede concert te mogen presenteren.

In het begin van de middag wordt, met muzikale intermezzo’s, het verhaal verteld over Jacovos Kambanellis. Hij overleefde in de Tweede Wereldoorlog het concentratiekamp Mauthausen in Oostenrijk en schreef er een boek over en vier gedichten. Deze worden voorgedragen, in het Grieks en het Nederlands en vervolgens zingt het koor ze meerstemmig onder begeleiding van zes muzikanten. Het is ontroerend, zeker in deze tijden van oorlog. Met het levend houden van deze muziek hoopt MAZI dat we de verschrikkingen van de oorlog niet vergeten en blijven opstaan voor de vrijheid. Daar wil het Behouden Huis graag de gelegenheid voor geven.

Het optreden is op zondag 19 maart en begint om 15.30 uur. Entreé is 6 euro.

Gezien de toenemende belangstelling voor deze Muziek op Zondag sessies wordt u aangeraden vooraf te reserveren. Want vol is vol… Reserveren kan door een mail te sturen naar: info@behoudenhuisoudkarspel.nl.