Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

FC Broederschap blijft klimmen na stuntzege op Joris Dekker Bouw

HEERHUGOWAARD - Joris Dekker Bouw heeft de koppositie in de DEZA Kozijnen-Cup uit handen gegeven. Tegen het in uitstekende vorm verkerende FC Broederschap kwam de ploeg na vier minuten al op achterstand na een treffer van Akinc Somuncu, al zou het vijf minuten later nog wel langszij komen. Elhoucine Elgane hielp FC Broederschap aan een nieuwe voorsprong en deze werd mede dankzij sterk keeperswerk van Joel Gonzales tot het einde verdedigd.

Dankzij deze knappe overwinning is FC Broederschap gestegen naar de derde plaats terwijl Joris Dekker Bouw nu een achterstand heeft van twee punten op Hood Atleten, dat zelf geen kind had aan Sunrise zonwering bv. Al na zes minuten was het 0-3 voor Hood Atleten, dat hierna Bram Barhorst wel zag tegen scoren. Sandro Staal bracht de marge weer op drie waarna Bart de Boer Sunrise zonwering bv weer wat dichterbij bracht. Hood Atleten maakte echter al snel een einde aan alle comeback illusies en drukte stevig door. Door maar liefst negen opeenvolgende werd de voorsprong vergroot naar een verschil van negen doelpunten, al zou Mike van der Meij de eindstand nog wel op 3-13 bepalen. Staal had met vijf treffers een belangrijk aandeel in de ruime overwinning van Hood Atleten, dat ook Giovanni Siem a Joe een hattrick zag laten noteren.

Bouwbedrijf Bert Groot boekte een belangrijke overwinning in de race om de derde plek door directe concurrent New Basic te verslaan. De score in dit duel werd al in de eerste minuut geopend door Wesley Hoedt, maar vijf minuten later was Niels Brammer goed voor de gelijkmaker. Brammer bracht Bouwbedrijf Bert Groot ook voor het eerst aan de leiding, al was het nu de beurt aan New Basic om langszij te komen na een nieuwe treffer van Hoedt. Uiteindelijk was het in de 31e minuut Robert Schouten die voor de winnende treffer zou tekenen; 3-2. Stuijt Infra GWW had de derde plaats in handen, maar zakt twee plekken nadat het niet verder kwam dan een 4-4 gelijkspel tegen L’Arcade.

Onderin heeft Loogman Carwash Heerhugowaard wat aansluiting gevonden met de plekken negen en tien nadat het met ruime cijfers te sterk was voor Gofilex. Ondanks een vroege achterstand door toedoen van Jip Verbart kende Loogman Carwash Heerhugowaard met name een erg sterke tweede helft en werd een 0-1 achterstand omgebogen in een 8-1 voorsprong. Zowel Lars van Stralen als Danny Schuijt waren in deze fase met ieder drie doelpunten belangrijk. Tico Groot deed nog wel wat terug namens Gofilex, maar in de laatste acht minuten zouden Schuijt en Jef Bruin de eindscore op 10-2 bepalen.

ZEKERWAARD Verzekeringen & Hypotheken wist de tweede overwinning van het seizoen te pakken en deed dit na een mooie strijd met Esdegé-Reigersdaal. Na een 1-1 tussenstand zorgde Rey Blokdijk met twee treffers voor een belangrijke marge van twee in het voordeel van ZEKERWAARD Verzekeringen & Hypotheken. Esdegé-Reigersdaal gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich knap terug dankzij treffers van Bart Veldhuisen en Luuk Bak. Een spannende eindfase kondigde zich hiermee aan en het was ZEKERWAARD Verzekeringen & Hypotheken dat uiteindelijk aan het langste eind zou trekken. Blokdijk was het goudhaantje door met zijn derde treffer de zege veilig te stellen; 3-4.

Autobedrijf John Visser deelt gevoelige tik uit in titelstrijd

In de L’Arcade Administratie-Cup heeft Autobedrijf John in de race om het kampioenschap een belangrijke slag geslagen. De koploper nam het op tegen eerste achtervolger fietsvoordeelshop.nl en had halverwege een 0-2 voorsprong in handen. Merlijn Henschen wist het gat te vergroten, maar nu volgde reactie van de nummer twee al wel snel dankzij Dennis Brandjes. Carlo Olijhoek bracht de spanning vijf minuten voor tijd helemaal terug door voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar in de slotfase zou het definitief mis gaan voor fietsvoordeelshop.nl. Late goals van Thom de Vries en Bryan Polonio hielpen Autobedrijf John Visser aan een 2-5 overwinning en nog belangrijker een verschil van acht punten op de ranglijst.

Hiermee werd de grootste concurrent op een mogelijk bepalende achterstand gezet, want de overige concurrentie is helemaal ver weg. Op een achterstand van dertien punten volgt VHC Jongens bv, dat verrassend simpel wist te winnen van Reyez!. Vroege treffers van Hans Schuit en Jasper Bakker hielpen VHC Jongens bv aan een droomstart, waarna er in de tweede helft nog meer doelpunten zouden volgen. Pas na zes opeenvolgende tegentreffers wist Reyez! wat terug te doen via Erwin de Krijger, maar in de slotfase zouden wederom Schuit en Bakker het net nog weten te vinden; 8-1. Bakker was met vier goals de uitblinker aan de kant van VHC Jongens bv.

Ook Energy Trust liet een grote overwinning noteren en deed dit tegen De Praktijk. Net als VHC Jongens B.V. wist ook Energy Trust de eerste zes treffers van het duel te maken en zo De Praktijk op een onoverkomelijke achterstand te zetten. Tom de Groot zou de eer van zijn ploeg nog wel redden, maar moest toezien hoe in de slotfase Orhun Degirmenci en Abosin Azizi de einstand op 1-8 zouden bepalen. Hiermee heeft Energy Trust De Praktijk weer in het vizier en is de gat tussen beide ploegen nog maar twee punten in het voordeel van De Praktijk.

In de A2-Cup heeft de dominantie van Rijkspolder / Steakhouse Marrakech een nieuwe dimensie gekregen nadat ook eerste achtervolger Schilderbedrijf Mol aan de zegekar gebonden werd. Een doelpuntrijke openingsfase betekende na acht minuten een 1-4 voorsprong in het voordeel van de koploper, dat hierna de nummer twee het gat zag verkleinen na doelpunten van Sebastian Visser en Jos Rendering. Hamza Kaiss hielp zijn ploeg weer op weg door de 3-5 te maken, maar na twee treffers van Bart de Vries was de stand ineens gelijk. In de laatste tien minuten toonde Rijkspolder / Steakhouse Marrakech zijn klasse en werd het verschil definitief gemaakt na goals van Hamza Kaiss, Faissal Kaiss en Tarik Oulhadj. Dankzij de 5-8 overwinning heeft Rijkspolder / Steakhouse Marrakech nu een voorsprong van elf punten op Schildersbedrijf Mol.

Onderin is de strijd om erin te blijven zenuwslopend en deed EV Wonen Makelaardij 1 goede zaken door Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging te verslaan. Ook in dit duel werd er in het eerst kwart al op los gescoord en stond EV Wonen Makelaardij mede dankzij een hattrick van Willem Lagerhorst al met 1-4 voor. Lagerhorst zijn vierde treffer leek voor de beslissing te zorgen, maar Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging gaf zich nog niet gewonnen en kwam dichterbij na goals van Thomas Bak en Steven van Tunen. De reactie van EV Wonen Makelaardij 1 volgde echter al snel en zo werd de genadeklap uitgedeeld door Nils Karsten en Lagerhorst. In de slotfase wisten beide ploegen nog één keer te scoren, maar het was EV Wonen Makelaardij dat er met de drie punten vandoor ging; 4-8. Kieskeurig leek lang op weg naar een broodnodige overwinning, maar gaf het tegen De Heertjes/Albinotrouwringen 1 in de laatste tien minuten volledig uit handen. Na een kwartier werd de ban gebroken en luisterde de doelpuntenmaker naar de naam Arjan Bouwes. De voorsprong werd een kwartier voor tijd verdubbeld door Laurens Vredenburg, maar het bleek niet voldoende te zijn voor Kieskeurig. Mats Tromp wist binnen twee minuten twee keer raak te schieten en bracht De Heertjes/Albinotrouwringen 1 zo langszij. Vlak voor tijd was de definitieve comeback een feit nadat Tromp ook voor de 2-3 zou zorgen.

Hiermee heeft De Heertjes/Albinotrouwringen 1 na een lange tijd de rode lantaarn overgedragen aan Kieskeurig, dat de problemen verder ziet opstapelen.