Beroepsbeoefenaars gingen in gesprek met vmbo-leerlingen over hun werk.
Beroepsbeoefenaars gingen in gesprek met vmbo-leerlingen over hun werk. (Foto: AG Heeremans Photography)

Vmbo’ers snuffelen aan arbeidsmarkt tijdens Beroepenfeest Dijk en Waard On Stage

Algemeen

HEERHUGOWAARD - Het Beroepenfeest van Dijk en Waard On Stage, donderdag 9 maart in sporthal Waardergolf, was een daverend succes. Rond de zestig bedrijven uit Dijk en Waard en omgeving waren aanwezig om aan vmbo-leerlingen te laten zien wat zij hen te bieden hebben. 

De jongeren - zo’n zeshonderd van in totaal vier vmbo-scholen in de gemeente - werden met open armen en luid applaus ontvangen en mochten vervolgens gaan rondsnuffelen bij de diverse kraampjes die waren uitgestald, waar bedrijven zichzelf presenteerden. Namens de gemeente Dijk en Waard was wethouder John Does aanwezig om de ‘generatie van de toekomst’ te verwelkomen. In zijn praatje benadrukte hij dat het juist nu, met de huidige krapte op de arbeidsmarkt, van groot belang is dat jongeren op weg worden geholpen in hun beroepskeuze. ‘Zodat ze gemotiveerd - en het liefst ij een van de vele mooie bedrijven binnen onze eigen gemeente - aan de slag kunnen.’


Wethouder John Does maakte er een feestje van. - (Foto: AG Heeremans Photography)

‘Doe-dag’

De jongeren die een beroep zagen waarin ze geïnteresseerd zijn, konden met professionele beoefenaars in gesprek over wat het werk inhoudt en wat er nog meer bij komt kijken. Was er een ‘match’, dan konden ze zich aanmelden voor de ‘Doe-dag’, donderdag 23 maart. Dan mogen ze een dagdeel meelopen met het bedrijf waar hun interesse naar uitgaat, om daadwerkelijk te ervaren of het beroep bij hen past. Op die manier is Dijk en Waard On Stage meer dan alleen een kijkje in de keuken; het contact leggen (en onderhouden!) en netwerken is een eerste stap naar een duurzaam arbeidsleven. Bovendien rollen er vaak bijbaantjes, zaterdaghulp, stages en zelfs werknemers uit voort. 

Meer info over Dijk en Waard On Stage, het Beroepenfeest en de Doe-dag vind je op www.dijkenwaardonstage.nl. 


Snuffelen naar welke beroepen jou aanspreken. - (Foto: AG Heeremans Photography)