Nieuwbouwwijk De Draai van bovenaf gezien.
Nieuwbouwwijk De Draai van bovenaf gezien. (Foto: Archief)

Petitie voor veiligere oversteek De Draai

Algemeen

HEERHUGOWAARD - Een groep buurtbewoners in nieuwbouwwijk De Draai is onlangs een petitie gestart voor een veiligere oversteekplaats bij de ovatonde richting de Van Veenweg. Autoverkeer heeft hier namelijk voorrang op fietsers en voetgangers en auto’s rijden er vlot door. Dat zorgt voor veel frustratie bij de Draai-bewoners, die vinden dat zij zelf en hun kinderen gevaar lopen.

‘De nieuwbouwwijk De Draai groeit snel en de belangrijkste oversteek richting Centrumwaard is de ovatonde’, schrijven de initiatiefnemers van de petitie. ‘Nu is het bijzondere geval dat op de Oosttangent dit een van de weinige oversteekplaatsen is waar voetgangers en fietsers geen voorrang hebben. In de spits levert dit gevaarlijke situaties op, omdat er wordt overgestoken tussen het lint van doorgaande auto’s door. En veel van die overstekende fietsers en voetgangers zijn (jonge) kinderen.


Nu zijn er diverse contactmomenten geweest met de gemeente, maar die heeft de veiligheid van deze oversteek niet op de agenda staan. De gemeente geeft geen prioriteit aan het veranderen van deze voorrangssituatie. Graag willen wij met onze handtekeningenactie de wens van de buurt bij de wethouder onder de aandacht brengen om de veiligheid van de voetgangers en fietsers hoger op de agenda te krijgen.’

Steun je deze petitie? De link naar de petitie vind je hier.