De lustrumeditie van De Grote Prijs mag je als Dijk en Waardse muziekliefhebber eigenlijk niet missen, vinden Erik en Marco.
De lustrumeditie van De Grote Prijs mag je als Dijk en Waardse muziekliefhebber eigenlijk niet missen, vinden Erik en Marco. (Foto: AG Heeremans Photography)

'Dit is een ervaring voor het leven'

Vervolg van de voorpagina

Inmiddels dragen Marco en Erik de verantwoordelijkheid samen met muziekdocenten Karel Witte en Joep Broersen (Han Fortmann) en Ramon Spalburg (Johannes Bosco). Het evenement wordt elk jaar professioneler van opzet en past zich aan de tijdsgeest aan. Marco: "We proberen ons elk jaar te vernieuwen. Toen in 2004 theater De Schakel afbrandde, verkasten we naar Cool. In de coronatijd - in februari hadden we onze kaarten in de verkoop gedaan van wat ons grote jubileum had moeten worden, in maart ging alles op slot - hebben we dankzij snel schakelen een online editie op poten gezet. Nieuw dit jaar is tevens het streetteam; jongeren die gaan vloggen en hun filmpjes op Tiktok zetten. Om online kun je niet meer heen.”

'Alles wat jongeren kunnen doen, laten we door hen doen'

Voor én achter de schermen

Erik: “Omdat we steeds groter werden, zijn we in november 2012 overgegaan in Stichting Grote Prijs. In die hoedanigheid zijn we steeds nauwer gaan samenwerken met Cool. Daardoor kunnen we ‘Eet mee met de GP’ aanbieden. Het menu wordt samengesteld door horecastudenten van het Horizon College. We willen het begrip ‘talent’ breder trekken: alles wat we door scholieren kunnen laten doen, laten we door hen doen. Niet alleen op het podium, maar ook achter de schermen. Van licht en geluid en grime en kap tot het ontwerpen van het affiche en de catering. Aan het begin van de week komen ze wat schuchter binnen en aan het einde van de week zijn ze een geweldige ervaring en een handvol vriendschappen rijker.” 

Nieuwe hoofdsponsor gezocht

Marco: “Het is een ervaring voor het leven. Niet voor niets zijn vele oud-deelnemers nog altijd betrokken bij het evenement. Het is echt een feest voor en door (oud-) leerlingen. Daarom willen we de toekomst van De Grote Prijs graag waarborgen: the show must go on. Rabobank, de afgelopen twaalf jaar onze hoofdsponsor, houdt er na dit jaar mee op. We hopen dat er andere bedrijven zijn die in dat gat willen springen. Een beter visitekaartje dan onze show is er niet, dus kom allemaal kijken en laat je verrassen door al die talenten die Dijk en Waard rijk is!”


Kijk voor meer informatie, het programma voor De Grote Prijs 2023 of het kopen van tickets op www.degroteprijs.nl. Interesse in een rol als sponsor? Neem dan contact op via info@degroteprijs.nl. Voor een trip down memory lane kijk je op youtube.com/@degroteprijs voor alle optredens vanaf 1991!

PATRICIA SMAGGE

Erik Wegman (l) en Marco Rijkhoff presenteren met trots de lustrumeditie van De Grote Prijs.