Recreatievoetbal in Heerhugowaard.
Recreatievoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

Zaal: Overwinning Esdegé-Reigersdaal lijkt titelrace te beslissen

HEERHUGOWAARD - In de DEZA Kozijnen-Cup (C-poule) is Hood Atleten weer een stap dichter bij het kampioenschap weten te komen. Zelf kende de ploeg weinig problemen met ZEKERWAARD Verzekeringen & Hypotheken en het zag concurrent Joris Dekker Bouw verrassend onderuitgaan tegen Esdégé-Reigersdaal.

Al in de openingsminuut was het raak voor Hood Atleten, dat Soufiane El Mardi zag scoren. Tien minuten later werd de score verdubbeld door Igor Lukic, maar pas in de laatste tien minuten wist de koploper definitief weg te lopen bij de hekkensluiter. Uiteindelijk resulteerde dit in een 5-0 overwinning. De ploeg heeft met nog vier wedstrijden te gaan een voorsprong van acht punten op Joris Dekker Bouw.

Het begin was tegen Esdegé-Reigersdaal nog prima te noemen voor de nummer twee van de ranglijst, dat een 1-0 voorsprong wist te nemen na een treffer van Mike van Etten. Toch duurde het niet lang tot Esdegé-Reigersdaal langszij kwam en was Bart Veldhuisen de doelpuntenmaker. Nog sneller kwam Joris Dekker Bouw weer op voorsprong dankzij een goal van Ramon Eringaard, maar daar zou het bij blijven voor de eerste achtervolger. Mike Bleeker bracht Esdegé-Reigersdaal weer op gelijke hoogte en zes minuten voor tijd was het Veldhuisen die zijn ploeg een mooie overwinning zou bezorgen; 2-3.

Door deze nederlaag is niet alleen Hood Atleten verder uit het zicht geraakt, maar voelt Joris Dekker Bouw nu ook de hete adem in de nek van New Basic. Deze ploeg nam het op tegen concurrent FC Broederschap en kende een droomstart door na acht minuten al een 0-2 voorsprong te nemen na doelpunten van Reza Diemeer en Wesley Hoedt. Mohamed Madi tekende hierna voor de aansluitingstreffer, maar de marge was weer twee na een treffer van Boyd Bindels. Madi bracht FC Broederschap met een late goal opnieuw dichterbij, maar meer zat er niet meer in: 2-3. Dankzij deze overwinning heeft New Basic nu nog maar een achterstand van drie punten op Joris Dekker Bouw.

Ook L’Arcade blijft zich mengen in de strijd om promotie en deed goede zaken door Gofilex met 1-4 te verslaan. In de derde minuut opende Brecht Molenaar de score namens L’Arcade en deze nipte voorsprong bleef lang op het bord staan. Een klein kwartier voor tijd werd de score in evenwicht gebracht door Timo Holtkamp en zou de beslissing uiteindelijk pas in de slotfase gaan vallen. Frank van der Lans bracht de nummer vier van de ranglijst opnieuw op voorsprong waarna Kay Rongen voor het belangrijke gaatje van twee treffers zou zorgen. Vlak voor tijd zou Ruud Vonk de wedstrijd definitief in het slot gooien.

Voor Bouwbedrijf Bert Groot nemen de kansen op plek drie steeds verder af nadat het niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Loogman Carwash Heerhugowaard. De nummer elf van de ranglijst nam de leiding na een goal van Danny Schuijt, maar Bouwbedrijf Bert Groot toonde al snel karakter en zou deze achterstand ombuigen in een 1-2 voorsprong dankzij doelpunten van Niels Brammer en Mark Wezepoel. Lars van Stralen zorgde al snel voor de gelijkmaker, maar hierna was het opnieuw Bouwbedrijf Bert Groot dat op voorsprong wist te komen. Deze treffer van Richard Bakker leek de ploeg aan drie belangrijke punten te helpen, maar in de slotfase was het Kay Geenjaar die uiteindelijk voor een puntendeling zou zorgen: 3-3.

Een gelijkspel viel er ook te noteren in de wedstrijd tussen Sunrise zonwering b.v. en Stuijt Infra GWW. Beide ploegen wisten het net gemakkelijk te vinden, maar het zou niet voldoende blijken te zijn voor een overwinning; 5-5. Hiermee laat vooral Stuijt Infra GWW een steek vallen in de strijd om de bovenste plaatsen.