Zonnebloem-vrijwilligsters Gre (l) en Tony werden gehuldigd voor een kwart eeuw inzet voor hun medemens.
Zonnebloem-vrijwilligsters Gre (l) en Tony werden gehuldigd voor een kwart eeuw inzet voor hun medemens. (Foto: AG Heeremans Photography)

Vrijwilligers De Zonnebloem tijdens Vrijheidslunch geëerd met gouden speld

Nieuws

HEERHUGOWAARD – De Zonnebloem afdeling Heerhugowaard hield vrijdag 5 mei een Vrijheidslunch. Inclusief vrijwilligers waren bijna honderd deelnemers aanwezig in het Event Center van Restaurant Gewoon Lekker om gezamenlijk te genieten van heerlijke broodjes, zoetigheid en ander lekkers. 

De tafels en de zaal waren feestelijk versierd met vlaggen, ballonnen en bloemen geschonken door de firma Nuyens uit winkelcentrum Middenwaard. Marijke Dekker, coördinator Huisbezoek bij De Zonnebloem en Marianne Dammann, al ruim 25 jaar vrijwilliger, kijken met een warm en blij gevoel terug op het mooie evenement op Bevrijdingsdag.  

Gouden speldje 

“De Zonnebloem organiseert jaarlijks meerdere uitjes en het enthousiasme van de deelnemers is altijd erg groot,’’ zegt Marianne. De Vrijheidslunch had een speciaal tintje: twee vrijwilligers werden in het zonnetje gezet omdat zij al een kwart eeuw vrijwilliger bij De Zonnebloem zijn. Gre van Stralen en Tony van Stralen-Bijvoet werden door het bestuur geëerd met een fraai boeket bloemen en een gouden speldje met een oorkonde. Ook kregen ze een verdiend applaus van alle aanwezigen.  

Vrijwilligers 

De Vereniging Zonnebloem Nederland in Breda is een organisatie die door vrijwilligers wordt aangestuurd in vele regio’s door heel Nederland. Sinds ruim een jaar werken de wijken Zuid-West, Waarderhout en Overweg in Heerhugowaard samen onder één bestuur, met als voorzitter Paul Theeuwen. Marijke: “We hebben ongeveer 60 vrijwilligers. Om dit bestuur compleet te maken, zoeken we nog een secretaris.” 


Op Bevrijdingsdag genoten bijna honderd mensen van een smakelijke lunch, georganiseerd door De Zonnebloem. Foto: AG Heeremans Photography)

Huisbezoek 

Al zeventig jaar draait het bij De Zonnebloem om mensen. En dan in het bijzonder om iedereen die door een lichamelijke beperking in een isolement dreigt te raken “Onze huisbezoeken zijn populair. We komen graag bij de mensen thuis”, vertelt Marijke. “Voor een gesprek of een spelletje. Of om samen een kopje koffie of thee te drinken. Ook een wandeling of een bezoek aan de bioscoop of theater wordt door sommige mensen enorm gewaardeerd. We kunnen altijd nog wel vrijwilligers gebruiken. Vooral om onze deelnemers thuis te bezoeken. Het is zeer dankbaar werk.” Nieuwe deelnemers en vrijwilligers kunnen zich aanmelden via onderstaande contactgegevens, waarna een kennismakingsgesprek volgt. 

Bootreis 

De volgende activiteit van De Zonnebloem Heerhugowaard staat woensdag 7 juni op de agenda. Marianne: “Dan gaan we een boottocht maken. De uitnodigingen zijn verstuurd. We hebben in totaal ongeveer 100 deelnemers. Zij worden gehaald en weer thuisgebracht, dus ook de chauffeurs gaan mee op de boot.’’ 

Meer informatie over De Zonnebloem is te vinden op www.zonnebloem.nl/heerhugowaard. Of neem contact op met Marijke Dekker via dedekkertjes@quicknet.nl of 06-30294841.