Byzantijns Koor Indrik uit Hoorn.
Byzantijns Koor Indrik uit Hoorn. (Foto: aangeleverd)

Byzantijns koor in ‘De Ontmoeting’ in Broek op Langedijk

Uitgaan

LANGEDIJK - In de CGKV ‘De Ontmoeting’ in Broek op Langedijk wordt op Hemelvaartsdag om 10.00 uur ’s morgens een kerkdienst gehouden onder leiding van de eigen gemeentepredikant ds. Frank Meijer, met medewerking van het Byzantijns Koor Indrik uit Hoorn, waarbij ook koorleden van Bjerjozka uit Alkmaar zullen meewerken. Beide koren staan onder leiding van dirigent Serge Latychev.

Het idee om voor deze dienst zangers uit te nodigen die in het Kerkslavisch van Kyiv zingen en bidden, kwam op vanuit betrokkenheid op de Oekraïners die ook in deze regio opvang gevonden hebben voor de oorlog met hun buurland.

In de dienst worden tussen de gewone gemeentezang en de Bijbellezingen door liturgische liederen gezongen als het cherubijnenlied ‘Cheroevimskaja’, het gebedslied ‘Tebe pojem’ en het aanbiddingslied ‘Priidite, Poklonimsja’. Het thema van de verkondiging zal zijn ‘Het rijke van Jezus’ hemelvaart’, gevolgd door gemeentezang, het evangelielied ‘Jelitsy’ en ‘Ottsje Nasj’, het Onze Vader.

Contacten

Kerkgebouw ‘De Ontmoeting’ is gelegen in de Dorpsstraat 128 in Broek op Langedijk, in de onmiddellijke nabijheid van het bekende museum ‘De Broeker Veiling’, waar ruime parkeergelegenheid is. Belangstellenden - en in het bijzonder de Oekraïense vluchtelingen - zijn van harte welkom. Na de dienst wordt met elkaar koffie, thee of limonade gedronken. Dat is ook een goede gelegenheid om contacten te leggen tussen Nederlanders en de gasten uit Oekraïne.

De toegang is vrij; wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten.