De middag was koud en mistig en DTS begon slecht aan de eerste helft.
De middag was koud en mistig en DTS begon slecht aan de eerste helft. (Foto: aangeleverd)

DTS 1 verliest eerste wedstrijd van 2023

OUDKARSPEL -  DTS heeft afgelopen zaterdag een nederlaag geleden tegen DZS, de nummer 2 van de ranglijst.

De middag was koud en mistig en DTS begon slecht aan de eerste helft. Na 16 minuten stond het al 0-2 nadat bij de eerste tegengoal de bal te kort teruggespeeld werd op Milan Bakker. De tweede tegengoal was een fraaie. Vanaf twintig meter schoot de spits van DZS met een bekeken bal over de keer heen. DTS had toen nog niets laten zien. Na een tactische omzetting op het middenveld kwam DTS beter in de wedstrijd en voetbalde zeer behoorlijk en zetten de gasten uit Wijdewormer terug op eigen helft. Echte kansen leverden dat echter niet op. Alleen Daniel Mammen was dichtbij na een voorzet van Rick Dekker. Zijn kopbal ging net naast.

In de tweede helft bleef DTS de beter ploeg en de sterke Collin Vennink werkte als een paard en was balvast wat een paar mooie vrije trappen opleverden. Ook deze waren niet gevaarlijk. DTS bleef goed voetballen, maar tot kansen kwam dit niet. Na een spaarzame uitval kwam DZS op 0-3, wat tevens de eindstand was.

Volgende week speelt DTS uit tegen Wieringermeer.