Meegekomen keeper Lars van Zijl (groen shirt) kan helaas in de slotseconden tegen IVV niet voor een verrassing zorgen door alsnog de gelijkmaker te scoren. (Foto: Michel Bes, Facebook.com/MBSportfoto)

LSVV verliest op de valreep van IVV

LANDSMEER - Na de winterstop uit tegen IVV in Landsmeer leek het er lang op in een gelijkspel te eindigen. Op een zwaar en nat natuurgrasveld was het moeilijk spelen voor beide ploegen.

IVV met een vierde plaats op de ranglijst nam even na 14.00 uur de aftrap op Sportpark de Breek te Landsmeer direct het initiatief om het LSVV lastig te maken onder het toeziend oog van slechts een handjevol toeschouwers. Al in de vierde minuut van de wedstrijd had IVV een uitstekende kans om op voorsprong te komen echter LSVV-keeper pakte alert de bal. Hierna schakelde LSVV om en zocht de aanval door middel van verdedigers Maik den Iseger, Boy Kansen, Aidan Wijker en William vander Leeden die de aanvallers zochten d.m.v. hun middenvelders hetgeen helaas niet lukte. Een tegenvaller bij LSVV was het uitvallen van Joost Groenveld na een kwartier spelen die werd vervangen door Simon Harte. Ondanks Jordy Cretier, Bas Kansen en Simon Harte lukte het LSVV niet om iets te forceren ondanks een strak afstandsschot van Kick van den Berg die werd gepakt door IVV-keeper. De aanvallers van IVV hadden net voor rust nog een uitstekende kans echter Lars van Zijl wist de bal weg te boksen en eindigde de eerste helft in 0-0.

Na rust kwam LSVV sterk uit de kleedkamer en had Bas Kansen een reƫle kans tot scoren maar kwam in de handen van hun keeper. Even later zag Raul Bruin zijn schot net naast gaan en uit de vrije trap van Boy Kansen kwam ook geen doelpunt. Met nog 25 minuten te spelen bracht LSVV een dubbele wissel binnen de lijnen; Finn Groot werd vervangen door Dennis Ooteman en Kick van den Berg door Tim de Nijs. Met nog meer druk dacht LSVV iets te kunnen forceren hetgeen helaas niet lukte en de tijd tikte door. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam IVV met een licht schot die onderweg van richting veranderde op 1-0. Na dit doelpunt zette LSVV alles op alles om uit een spaarzame corner inclusief keeper Lars van Zijl mee naar voren te scoren wat helaas niet is gelukt. LSVV had gezien het gehele spel recht op een gelijkspel!

Komend weekend speelt LSVV thuis tegen AGB aanvang om 14.00 uur, die op de derde plaats staat in de ranglijst van de eerste klasse.

LSVV: Lars van Zijl (K),Maik den Iseger( C), Joost Groenveld(14e Simon Harte, Aidan Wijker, Boy Kansen, William van der Leeden, Bas Kansen, Kick van den Berg,(68e Tim de Nijs), Jordy Cretier, Finn Groot(68e Dennis Ooteman) en Raul Bruin.