Werken als jongerenwerk is volgens deze vier de leukste baan ooit.
Werken als jongerenwerk is volgens deze vier de leukste baan ooit. (Foto: AGHeeremansPhotography)

Jongerenwerk MET is er voor álle jongeren

Vervolg van voorpagina


MET werkt onder andere samen met zorgorganisaties, woningbouwverenigingen, huisartsen en organisaties voor geestelijke gezondheidszorg, politie, jeugdorganisaties. Dat betekent dat je echt voor elk onderwerp bij de mensen van MET terecht kunt, geen vraag is hun te gek. Rob: "De kracht van MET is ook dat we onafhankelijk werken, waardoor een vertrouwensband ontstaat. Aan de andere kant is het ook weleens uitdagend omdat we geen indicaties af kunnen geven, of bijvoorbeeld kunnen zorgen voor een urgentie of voorrang. Wel kunnen we je helpen daarvoor een aanvraag in te dienen of hebben we mensen in ons netwerk die je verder kunnen helpen."

Wat je nog meer moet hebben om dit werk goed te kunnen doen? "Geduld", zegt Lars resoluut. ""En een niet al te groot ego. Je kunt soms best confrontaties tegenkomen, zeker met jongeren die bijvoorbeeld voor overlast zorgen in de buurt, die met drugs hebben te maken of met criminaliteit. Ook doorzettingsvermogen is een belangrijke eigenschap in de coaching. Afspraken nakomen kan voor sommige jongeren een uitdaging zijn. Ik ben er niet om dit gedrag te veroordelen en tracht altijd om het beste uit de jongere zelf te halen." 

Wapenbezit is een thema

Wapenbezit is momenteel een thema dat speelt in de jongerenproblematiek. "In ons werkveld wisselen verschillende trends zich af. Het is aan ons de taak om goed te signaleren en hier op in te spelen. Wat Rob eerder zei: het maakt ons werk juist zo geweldig, geen dag is hetzelfde. In de ochtend organiseer je een gave activiteit, in de middag sta je in een jongerencentrum en in de avond loop je rond op straat. Die afwisseling, maar ook het nauwe contact met elkaar maakt deze baan echt de leukste baan ooit!" 

Lars, Rob en Stephan zijn het roerend met haar eens.


Benieuwd wat MET Dijk en Waard allemaal doet? 

Kijk op metdijkenwaard.nl.

Afbeelding