Piet Sijm ontving een bijna niet van echt te onderscheiden Van Gogh 'Boulevard de Clichy' voor zijn uitzonderlijke inzet voor het dorpshuis.
Piet Sijm ontving een bijna niet van echt te onderscheiden Van Gogh 'Boulevard de Clichy' voor zijn uitzonderlijke inzet voor het dorpshuis. (Foto: aangeleverd)

Voorzitter Piet Sijm ontvangt een (bijna echte) Van Gogh

Nieuws

SINT PANCRAS - Voorzitter Piet Sijm ontving in ‘zijn’ De Geist’ op 18 mei een bijna niet van echt te onderscheiden Van Gogh voor zijn uitzonderlijke inzet voor het dorpshuis.

De beloning komt van het Van Gogh Museum in Amsterdam. Dit museum heeft negen werken van Vincent op een luxueuze wijze en in kleine oplaag (260 van elk meesterwerk) gereproduceerd en ingelijst zoals de originele schilderijen zijn ingeraamd.

Ter ere van het 50-jarig jubileum trakteert het Van Gogh Museum in samenwerking met de Vrienden Loterij vijftig inspirerende mensen op een dergelijke Van Gogh Museum Edition. De winnaars zijn vrijwilligers die iets bijzonders doen voor hun buurthuis, vereniging of stichting.

De kopieën zijn van zo’n hoge kwaliteit dat ze niet of nauwelijks zijn te onderscheiden van de echte.

De Geist staat middenin de samenleving

Sinds Piet in 2017 de functie van waarnemend voorzitter oppakte is er veel gebeurd. Daarvoor leek het een stuk minder te gaan met het dorpshuis en er was een frisse wind nodig. Piet en zijn medebestuurders hebben voor die wind gezorgd. 

De Geist is een centraal punt voor ontmoetingen en activiteiten voor jong en oud. Een groot scala aan verenigingen, organisaties en individuen uit het dorp en van daarbuiten maken gebruik van de beschikbare ruimtes en andere faciliteiten. Er zijn zeven verschillende ruimtes in het gebouw die voor allerlei doeleinden te gebruiken zijn: vergaderingen, lezingen, uitvoeringen, workshops, en andere activiteiten. De bewoners van De Waerden bakken er de lekkerste taarten voor de verkoop en twee keer per maand kun je aanschuiven voor een heerlijke maaltijd, bereid door Rinske Dekker en Tom Dekker. Hou hiervoor de Facebookpagina in de gaten!

Een zeer vereerde Piet Sijm nam deze Van Gogh Museum Edition in ontvangst, ‘Boulevard de Clichy’ in aanwezigheid van zijn trotse familie en medewerkers van het dorpshuis. 

Ter ere van het 50-jarig jubileum trakteert het Van Gogh Museum in samenwerking met de Vrienden Loterij vijftig inspirerende mensen op een dergelijke Van Gogh Museum Edition.