Een belangrijke winst zaterdag voor DTS.
Een belangrijke winst zaterdag voor DTS. (Foto: aangeleverd)

DTS na winst zeker van negende plaats

OUDKARSPEL - DTS speelde zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Wieringermeer. Wieringermeer was in the winning mood en haalde de nodige belangrijke punten afgelopen weken en kwam daardoor op twee punten achterstand van DTS (22 om 24).

Daarnaast konden de gasten bij verlies rechtstreeks degraderen. Dit was dus met recht een zes punten wedstrijd en er moest gewonnen worden door de gastheren. DTS begon goed aan de wedstrijd en had in de vierde minuut al een dot van een mogelijkheid toen Finn van der Horick net iets te lang twijfelde tijdens een 3 tegen 1 overhand situatie.

Wieringermeer had fysiek de overhand en met de vaardige buitenspelers maakten ze duidelijk waar ze voor gekomen waren. De eerste grote kans kwam na misgrijpen van Keeper Niek Goos toen er een duel aan kwam. De spits stond voor een vrij doel en schoot… maar de rappe Daniel Mammen voorkwam katachtig de 0-1. DTS was even van slag en de Wieringers schoten in deze fase nog keihard op de lat.

Toch kwam Wieringermeer op 0-1 door een makkelijk gegeven penalty. Daniel Mammen trok aan het shirtje van de tegenstander en de verder goed leidende scheidsrechter legde de bal op de stip. Niek Goos dook in de goede hoek, maar was kansloos. Wieringermeer bleef het betere van het spel behouden en de backs hadden het lastig tegen de spitsen. Toch werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft kwam Rene Duijs in het veld voor Finn van der Horick. Dat gaf wat rust, DTS kwam beter in het spel en de bal ging wat makkelijker rond. Duijs kreeg zelf de eerste mogelijkheid van de tweede helft, maar kon net geen kracht zetten. DTS bleef actief en zette snel druk, wat tot een vrije trap leidde net buiten de 16, doordat Jan Kalverdijk in de 16 werd getackeld, maar de bal dus buiten de 16 gelegd werd. Duijs en Jeffrey Rispens meldden zich voor deze klus en Rispens schoot de bal onberispelijk in, 1-1.

DTS was los want nog geen vijf minuten later werd het 2-1 door een prachtgoal van de goed spelende Nick Hofman die met een droge volley raak knalde. Weer vijf minuten later gaf de scheidsrechter ook makkelijk een pingel aan DTS doordat de verdediger heel opzichtig aan de arm van Michael Wouters trok. Deze penalty werd raak geschoten door de ijverige Collin Vennink die zo tekende voor de 3-1. DTS bleef in deze fase de betere en kreeg nog enkele mogelijkheden.

Doordat DTS in de laatste 13 minuten de teugels wat liet vieren kreeg Wieringermeer ook nog een dot van een kans, maar de verdediging legde ziel en zaligheid in het blokken van dat schot.

Drie heel belangrijke punten voor de Oudkarspelers en kunnen bij verlies van BlauwWit en winst voor DTS nog rechtstreeks handhaven. Volgende week de afsluiting uit tegen DZS, de nummer 2.