Broers Bas en Boy Kansen blijven samen met keeper Job Rouwhorst alert om de speler van AGB geen mogelijkheid tot scoren te bieden. (foto: Michel Bes – www.facebook.com/MBSportfoto)

LSVV houdt punt over aan bezoek AGB

LSVV-trainer Gidon Reinders Folmer sprak na afloop van de wedstrijd over lachende gezichten die hij had gezien in de kleedkamer bij LSVV in Amsterdam.

Bij AGB (Amsterdam) werd 2-2 gelijk gespeeld, maar toch leek het er even op dat LSVV drie punten mee zou nemen uit de hoofdstad. AGB kwam in de slotfase alsnog langszij.

Nadat in de bestuurskamer bij LSVV de opstelling bekend was gemaakt, met daarbij het bijbehorende plan van aanpak om AGB te bestrijden, vertrok even na 11.45 uur de bus richting de hoofdstad. De oorspronkelijke aanvangstijd stond gepland om 14.00 uur, maar doordat de wedstrijd daarvoor iets uitliep, werd er uiteindeljk om 14.10 uur afgetrapt.

Vroeg in de een-na-laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen namen de spelers van AGB het initiatief om LSVV onder druk te zetten. Dit gebeurde onder meer door een aantal corners kort achter elkaar. Maar de verdediging van LSVV bleef alert en wist te voorkomen dat de Amsterdammers op een voorsprong wisten te komen (zie foto).

Door de afwezigheid van verdediger William van der Leeden en de geblesseerde Dylan Bruin, had Jordy Cretier de taak om de sterkhouder van AGB, Hursut Meric, van de bal af te houden. Toch bleven de Amsterdammers aandringen maar er kon voorkomen worden dat er werd gescoord.

Toch had LSVV na slechts 20 minuten spelen een tegenvaller te verwerken. Kick van den Berg viel geblesseerd uit, waardoor de coaches van LSVV de eerste wissel moesten toepassen. Finn Groot kwam voor van den Berg in het veld. De spelers van AGB bleven verder druk uitoefenen op LSVV, waardoor er veel op slechts een speelhelft gespeeld werd. Echter bezweek LSVV niet en kreeg het niet veel later ook een aantal mogelijkheden om te scoren.

Zo had spits Sven de Ruiter de kans om de score te openen, maar zijn doelpunt werd afgevlagd door buitenspel. De AGB’ers schakelden zich snel om en door een ongelukkige actie binnen de verdediging scoorde de thuisploeg alsnog de 1-0. LSVV liet zich niet uit het veld slaan en zocht de tegenaanval. In de blessuretijd van de eerste helft mochten de spelers en de meegereisde aanhang van LSVV alsnog juichen nadat Maik den Iseger koppend de stand had teruggebracht naar 1-1. Leuk feitje is dat Maik den Iseger zijn 350e wedstrijd speelde voor LSVV.

Na de rust kwam een ongewijzigd LSVV op het veld. In de beginfase van de tweede helft waren het opnieuw de Amsterdammers die de aanval zochten. Een hard schot van een van hen belandde in de handen van keeper Job Rouwhorst. Nu schakelde LSVV snel om waardoor eerst Finn Groot de kans kreeg om de 1-2 te scoren en niet veel later was het Sven de Ruiter die op de AGB-doelman stuitte. Toch drong LSVV meer en meer aan om te willen scoren. Na een kwartier spelen in de tweede helft had spits Toine Merk de kans, maar zijn schot werd onderschept door een van de AGB-spelers. Toch mocht LSVV twee minuten later alsnog juichen. Martijn Grooff wist zich los te maken van zijn tegenstander waardoor hij de bal voor het Amsterdamse doel wist te brengen. Daar stond Finn Groot klaar om de bal aan te nemen. Een ongelukkige Amsterdammer raakte de bal in plaats van Finn waardoor de bal door een eigen doelpunt over de doellijn belandde (1-2).

Nu dat LSVV op voorsprong stond zocht het verder naar de aanval. Zo had Toine Merk de kans op de 1-3 maar zijn schot werd hard uit het strafschopgebied weggespeeld waardoor de kans op scoren verkeken ging. Niet veel later werd Toine gewisseld voor Tim de Nijs. Met een nieuwe kracht in de aanval zocht LSVV weer meer naar mogelijkheden om te scoren. Echter moest LSVV wel op haar hoede blijven doordat de spelers van AGB naar nieuwe mogelijkheden zocht om de gelijkmaker te scoren. Het leidde wel weer tot een aantal kansen, maar gelukkig voor LSVV werd er niet gescoord. Hierdoor konden er nieuwe wissels toegepast worden. Brian-Paul Tesselaar en de pas 18 jaar geworden Erol Gulali betraden het veld voor Martijn Grooff en Sven de Ruiter. LSVV probeerde met deze nieuwe invallers opnieuw iets te proberen bij AGB, maar de Amsterdammers drongen onze mannen terug naar de eigen speelhelft. Doordat LSVV werd teruggedrongen naar de eigen speelhelft moest het verdedigend ervoor zorgen om de voorsprong vast te houden. Langzaam maar zeker naderde het einde van de wedstijd.

Een LSVV’er moest een AGB-speler afstoppen, waarna scheidsrechter Sarwan Gajadien naar de penaltystip wees. De penalty werd hard ingeschoten en liet keeper Job Rouwhorst kansloos (2-2). Beide clubs zochten in de slotfase naar nog mogelijkheden om te scoren, maar de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Aanstaande maandag 29 mei, tweede Pinksterdag, speelt LSVV de laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen. Dan komt het Landsmeerse IVV op bezoek. LSVV kan uw steun goed gebruiken, dus kom allen naar Sportpark Voorwaarts. Aftrap is om 14.00 uur.