Lex Duijs geeft de bal voor, hieruit zal de 0-1 door Timon Plak (niet zichtbaar op foto) vallen. (Foto: Ed Gootjes)

BOL houdt met winst kans op kampioenschap in eigen hand

Met nog twee wedstrijden te gaan wist BOL wat het zaterdag moest doen in Leusden, waar Roda ‘46 als tegenstander wachtte. Dat was winnen om de titelkansen in eigen hand te houden.

Jack Schoon kon na rugproblemen gelukkig toch spelen en de al twee wedstrijden noodgedwongen aan de kant staande Timon Plak was weer fit genoeg om mee te doen. De eerste helft was BOL de betere ploeg. Het goede spel leverde drie grote kansen op. Ruben Beentjes kopte na een voorzet de bal duikend over het doel. Lex Duijs ontfutselde een verdediger van Roda de bal en kon alleen op de keeper af, maar uit zijn schot belandde de bal op de paal. De derde grote mogelijkheid was voor Bas Jonker die  op aangeven van Timon Plak kon hij de bal tegen de keeper van Roda schoot. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

Na de rust werd het spel wat rommeliger. Roda kwam beter in zijn spel en de krachten van BOL namen wat af. Toch bleven de beste kansen voor BOL. Timon Plak was dicht bij een doelpunt, zijn afstandsschot ging helaas net naast. Roda wisselde aanvallend en werd wat dreigender. Halverwege de tweede helft kwam BOL toch op 0-1. Lex Duijs bereikte met een prima voorzet Timon Plak, die bij de tweede paal de bal beheerst inschoot. Met nog 20 minuten te gaan kwam Martijn Ton erin voor Bas Jonker. Roda was niet bij machte om een kans te creëren en BOL was slordig bij de uitbraken. Zo bleef het spannend tot het eind en pas na zes minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Eren af. BOL leverde opnieuw een knappe prestatie en houdt zo de titelkansen volledig in eigen hand.

Zaterdag kan BOL op het eigen BOLwerk aan de Prinses Margrietstraat het kampioenschap binnenhalen door te winnen van FC De Bilt. Aanvang 14.30 uur.