Het vlaggenschip had genoeg aan een gelijkspel en werd daarmee kampioen.
Het vlaggenschip had genoeg aan een gelijkspel en werd daarmee kampioen. (Foto: Marco Wijnstekers)

Zaterdag vol feest voor jarige SV Vrone

SINT-PANCRAS – Voor de Pancrasser sportvereniging Vrone werd het zaterdag 20 mei een dag die het bestuur en leden niet snel zullen vergeten. Natuurlijk stond alles in het teken van de wedstrijd van het eerste elftal, dat, onder leiding van trainer Willem Zeijlmans, kampioen kon worden. 

Door ruud de waard

Vrone scoort ook met ‘gezonde’ kantine

Maar ook de contract ondertekening van een viertal sponsors, het uitreiken van de Topprestatiebadge Voeding, het ontvangen van de Koninklijke Erepenning én de kampioensschaal, stonden allemaal centraal. “Het is een fantastisch dag geworden,’’ zegt Tijs Roeland, voorzitter van voetbalvereniging Vrone. 

“Voor ons is het echt een Super Zaterdag geworden en met als hoogtepunt natuurlijk het kampioenschap van ons eerste elftal. Voor het eerst in de zaterdagcompetitie en nu al promotie naar de vierde klasse.’’ Wederom onder leiding van trainer Willem Zeijlmans die zijn contract al eerder met een jaar heeft verlengd.

Gezonde lunch

Een andere belangrijke mededeling kwam van JOGG-Teamfit die de Topprestatiebadge uit handen van Emma Swart kregen uitgereikt. 

Maaike Ligthart van de kantinecommissie vertelt: “We hebben daarmee officieel een gezondere kantine. We hebben het aanbod voor een derde deel aangepast aan de richtlijnen van het Voedingscentrum JOGG-Teamfit. We begonnen met het aanbieden van fruit, gezonde broodjes en drankjes. Zowel onze eigen leden als de bezoekende verenigingen zijn heel enthousiast over ons uitgebreide assortiment.’’ 

Kampioenen

Na de lunch was het tijd voor de kampioenswedstrijd tussen Vrone en AC IJburg. Tijs: "De uitwedstrijd tegen het Amsterdamse Fortius verloren we helaas. Dus nu moest het op eigen terrein gebeuren. Ik denk dat er wel 200 supporters waren, waaronder de burgemeester en de wethouder. Het was een spannende wedstrijd, waarbij Vrone nog een strafschop miste. Maar na het laatste fluitsignaal was het nul-nul gelijke spel voldoende om een kampioensfeest te gaan vieren. De kampioensschaal werd uitgereikt door een KNVB-official, samen met burgemeester Poorter die de hele wedstrijd is blijven kijken.'' Onder het genot van de muzikale klanken van Acoustic Mix werd het een gezellige boel, compleet met een barbecue. "We hebben het kampioenschap gevierd en de feeststemming werd nog groter omdat ook het team JO15-1 de titel binnensleepte. Het bleef nog onrustig”, lacht hij.

Eerst werden de jongens van O15 kampioen en die mochten kampoensschaal in ontvangst nemen.
De erepenning werd aan voorzitter Tijs Roeland uitgereikt door de burgemeester.
Afbeelding
Eerst werden de jongens van O15 kampioen en die mochten kampoensschaal in ontvangst nemen.
Afbeelding