Genieten van culinaire hapjes en bijpassende wijnen, en live muziek.
Genieten van culinaire hapjes en bijpassende wijnen, en live muziek. (Foto: aangeleverd)

Noordzee op 't Noord: een feestelijk visfestijn in Schagen

SCHAGEN - Noordzee op ’t Noord is een jaarlijks visevenement aan ’t Noord in Schagen dat dit jaar zondag 4 juni plaatsvindt. De laatste editie was in 2019. De organisatie heeft er onwijs veel zin in om na drie jaar weer een prachtig evenement neer te zetten.  

Genieten van culinaire hapjes en bijpassende wijnen

Het is dan ook de twintigste editie van het evenement, waarin al zoveel jaren de gasten kunnen genieten van culinaire hapjes en bijpassende wijnen. Dit jaar doen er negen deelnemers mee. Een aantal zijn vaste restaurants die al jaren meedoen, maar er worden ook een aantal nieuwe restaurants en cateraars verwelkomt. Zij tonen hun eigen gerechten. Noordzee op ’t Noord staat bekend als een sfeervolle dag, waarin gezelligheid hand in hand gaat met heerlijk eten. De straat staat vol met mooi versierde kraampjes, kenmerkend voor het restaurant van de deelnemers. De gerechten worden ter plekke bereid en de barbecues staan mooi opgesteld. 

De Gesmeerde Keeltjes zorgen voor de live muziek

Net als voorgaande jaren wordt er in de middag live muziek verzorgd door de Gesmeerde Keeltjes. Het evenement gaat 13:00 uur van start en zal duren tot ongeveer 21:00 uur. De organisatie en alle deelnemende restaurants en cateraars hopen net als voorgaande jaren op mooi weer, het wordt gegarandeerd een geslaagde dag.