Burgemeester Poorter reikte bloemen uit aan vrijwilligster en initiatiefneemster Reina Venema (r).
Burgemeester Poorter reikte bloemen uit aan vrijwilligster en initiatiefneemster Reina Venema (r). (Foto: Aangeleverd)

Burgemeester Poorter bezoekt ouderen in Stad van de Zon

Nieuws

HEERHUGOWAARD - Burgemeester Maarten Poorter van Dijk en Waard is afgelopen week op bezoek geweest bij de ouderen in de Stad van de Zon. Enkele actieve ouderen uit de wijk organiseren elke donderdag een gezellige middag in Brasserie de Zon, waarbij gekaart, gesjoeld en andere activiteiten worden aangeboden. 

“Het is gebleken dat juist in deze wijk veel eenzaamheid heerst onder ouderen en alleenstaanden. Ons doel is deze wijk voor iedereen een stukje leuker te maken”, vertelt Tilly van Wijnbergen, een van de initiatiefnemers van deze Stuif ‘es in-middag. “Aan de grote opkomst en de tevreden gezichten te zien na afloop komen we steeds een stapje dichterbij ons doel. De burgemeester wordt bij verschillende activiteiten gesignaleerd, maar niet in de Stad van de Zon. Een wijk die in 2009 met enorm veel publiciteit werd geopend door toen nog kroonprins Willem-Alexander. Dit moet toch anders, dachten wij. Dus hebben we de stoute schoenen aangetrokken en de burgemeester gevraagd of hij ook tijd voor ons heeft. Zo kan hij met eigen ogen zien hoe de mensen van deze middag genieten, dat ze echt naar deze middag uitkijken. Voor sommige is dit het enige verzetje van de week.”

Gelukkig had Poorter nog een klein gaatje over in zijn agenda en kwam hij langs voor een drankje en een praatje. Tilly: “De heer Poorter was echt verbaasd over de grote opkomst. Aan diverse tafels zaten de deelnemers enthousiast te kaarten, keezen, tokken, sjoelen of een ander leuk gezelschapsspel te spelen. Na afloop kon er nog even gezellig worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Rond 17.00 uur was het de hoogste tijd, werd een ieder bedankt voor de gezelligheid. Een mooiere donderdagmiddag kan je toch niet wensen? Was het maar iedere dag donderdag!”

Tussendoor overhandigde de burgemeester Reina Venema, namens de wekelijkse deelnemers, een bos bloemen als dank voor haar onuitputtelijke inzet. Zij is één van de initiatiefnemers van de Stuif ‘es in middag. Flyeren, koffie en andere drankjes rondbrengen, de tafels rangschikken, de deelnemers verwelkomen, sjoelbakken bij mensen ophalen; niets is haar teveel. Cor Houwen kreeg, namens de deelnemers, een heerlijk taartje van de Lekkere Bakker Jos Rood voor zijn eerlijke, altijd vrolijke verdeling van de klaverjastafels. “Op deze mensen moeten we heel zuinig zijn”, aldus de burgemeester. “Alles staat of valt met deze vrijwilligers.”