Jordy Cretier probeert zich los te spelen bij de spelers van Kolping Boys.
Jordy Cretier probeert zich los te spelen bij de spelers van Kolping Boys. (foto: Michel Bes - www.facebook.com/MBSportfoto)

LSVV verliest van sterk spelend Kolping Boys

Ondanks het feit dat de LSVV-pupil Delano Blanco Candame(JO11-1) het goede voorbeeld gaf om te scoren tegen Kolping Boys gaf LSVV-1 met name in de tweede helft niet thuis. LSVV zal nacompetitie moeten spelen en laten zien dat men toch terecht thuis hoort in de eerste klasse. Met name Joey Gijzen en Thomas Menu van Kolping Boys namen beiden drie goals voor hun rekening.

Een goed en snel spelend Kolping Boys wist al binnen zes minuten de stand op 0-1 te zetten. Door Dennis Konijn diep weggestuurd, maakte hij koelbloedig af. Nog geen drie minuten later wist Bas Kansen van uit een scherp genomen vrije trap die onderweg enigszins van richting veranderde en bracht de stand op 1-1.

Nog geen twee minuten viel ongelukkigerwijs een doelpunt, die de scheidsrechter had moeten afkeuren want Job Rouwhorst had de bal onder zijn hand kunnen blokkeren. Echter Joey Gijzen schopt de bal onder zijn hand toch het doel in en bracht daarmee de stand op 1-2. Kolping Boys onder leiding van trainer Rob Klanker (oud-trainer van LSVV vorig seizoen) speelde aanvallend sterk.

In de 24e minuut kwam er een aanval over links en tikt Thomas Menu simpel in 1-3. LSVV hervond zich en kwam beter in hun eigen spel. Jordy Cretier verovert op de helft van Kolping Boys de bal en uit deze prachtige aanval komt de bal voor de voeten van invaller Sven de Ruiter die scoorde 2-3 voor LSVV. Helaas pakt Kolping Boys na de rust direct voor de aanval door uitstekend samenspel met in de 47e minuut een scherpe voorzet die Thomas Menu al koppend zijn tweede doelpunt scoorde en bracht de stand op 2-4. Nog geen 15 minuten later gaat Thomas Menu voor zijn hattrick met helaas medewerking van LSVV-verdediger 2-5.

Lang ging de wedstrijd over en weer zonder gevaar voor Kolping Boys tot in de 83e minuut kreeg Joey Gijzen de bal in het zestienmetergebied en schoot feilloos raak 2-6. LSVV-speler Martijn Schroeijers scoort twee minuten later en bracht de stand op 3-6. Joey Gyzen haalt in 87ste minuut vanaf rand 16 meter verwoestend uit en bracht zijn hattrick de eindstand op 3-7.

LSVV-aanvoerder Maik den Iseger liet duidelijk blijken dat er weinig kansen waren gecreƫerd door zijn team hetgeen in het seizoen meer was gebeurd met nacompetitie als gevolg maar zullen alles op alles zetten om alsnog in de eerste klasse te blijven.