Vrone houdt het spannend en stelt het kampioenschap uit tot 20 mei.
Vrone houdt het spannend en stelt het kampioenschap uit tot 20 mei. (Foto: Marco Wijnstekers)

Vrone verliest met ruime cijfers van Fortius

Sport

Vrone had de titel voor het grijpen, maar ging zaterdag kansloos onderuit bij middenmoter Fortius. De ploeg van trainer Willem Zeijlmans moet het nu komende zaterdag in eigen huis afmaken tegen AFC IJburg.

De groen-zwarten hadden aan een punt genoeg om de titel te mogen vieren en begonnen op het Amsterdamse kunstgras goed toen Abdessamad Ougris de score opende na goed voorbereidend werk van Kevin Kieft. Daarna ging er echter heel veel mis bij de Pancrassers die te nonchalant werden. Fortius profiteerde optimaal, tikte de gasten helemaal weg en liet keeper Jeroen Tijman al voor de rust vier maal vissen.

Foto: Marco Wijnstekers

Mocht Vrone nog enige hoop koesteren dan werd die kort na de pauze de grond ingeboord met een vijfde treffer. Sven Bruins scoorde vlak voor tijd nog wel een eretreffer, maar ook het slotakkoord was voor Fortius: 6-2.

Het benodigde punt om de vierde klasse te bereiken, de voorsprong op concurrent Sporting Andijk is drie punten, moet nu komende zaterdag behaald worden in de thuiswedstrijd tegen AFC IJburg (14.30 uur).