Burgemeester Maarten Poorter, José Pielkenrood, wethouder Fred Ruiten, Ben Wansink en Peter de Nijs fietsen samen de bordenroute Dijk en Waard.
Burgemeester Maarten Poorter, José Pielkenrood, wethouder Fred Ruiten, Ben Wansink en Peter de Nijs fietsen samen de bordenroute Dijk en Waard. (Foto: Floris Krelage)

Burgemeester Poorter en wethouder Ruiten fietsen de bordenroute

DIJK EN WAARD - Het duurde wat langer dan gepland en na twee keer uitstel, een burgemeester heeft nu eenmaal meer te doen, was het dinsdag 11 mei eindelijk zo ver.  Maarten Poorter fietste de bordenroute van Langedijk. Deze route is door heel wat Langedijkers reeds gefietst en laat veel mooie plekjes in Langedijk zien. Ook wethouder Fred Ruiten fietste mee met een aantal andere belangstellenden.

door ben wansink

De bordenroute maakt sinds augustus 2020 deel uit van het culturele aanbond van de gemeente. Toentertijd organiseerde Peter de Nijs van de Stichting Toeristische Promotie Langedijk (STPL). In deze twee uur durende fietstocht, zijn naast locatieborden met informatie over verschillende interessante plekken ook de gedichtenborden van voormalig dorpsdichter Ben Wansink opgenomen. Na de fusie ontstond de Stichting Promotie Dijk en Waard (SPDW). Namens deze stichting reed Miranda van Oostrum de fietstocht mee. Het nieuwste initiatief van de SPDW is de campagne ‘Ontdek Dijk en Waard’, met een nieuwe plattegrond waarop alle bezienswaardigheden in Dijk en Waard te vinden zijn.

Fietstocht

Burgemeester Poorter en wethouder Ruiten hebben tijdens de fietstocht een groot deel van de bordenroute kunnen afleggen. Gestart vanaf het Parelhof in Heerhugowaard reed het gezelschap naar Langedijk om rond een uur of vier terug te komen bij de startplek. Beiden kregen een goede indruk van al het moois dat met name Langedijk te bieden heeft en zij beloofden met hun gezinnen deze mooie route nogmaals te gaan fietsen.