De geitjes zijn ook aanwezig op het Lentefeest in Sint Pancras.
De geitjes zijn ook aanwezig op het Lentefeest in Sint Pancras. (Foto: rodi.nl)

Lentefeest in Sint Pancras

SINT PANCRAS - Volkstuinvereniging West-Beverkoog en Kinderboerderij Jong Leven te Sint Pancras bundelen maandag 29 mei (tweede pinksterdag) hun krachten en organiseren samen weer een groots Lentefeest.

Van 10.00 tot 16.00 uur zijn er allerlei activiteiten bij de Volkstuinvereniging West-Beverkoog zoals een (groente) plantjesmarkt, Tombola, Bonsai tentoonstelling, foto speurtocht over het complex met een presentje voor de kids. Voor de inwendige mens zijn er drankjes, snacks en ijsjes tegen scherpe prijzen.

Schapen scheren

Van 14.00 tot 16.00 uur worden de schapen van Kinderboerderij Jong Leven weer van hun warme vacht bevrijd door professioneel schapenscheerder Jan Ros, waarbij kracht en precisie vereist is om de wol met een tondeuse kundig en zonder verwondingen te ontdoen van de schaapjes. Ook is er een demonstratie wolspinnen en kunnen de kinderen leren werken met wol inclusief andere leuk knutselactiviteiten. Ook het Rad van Fortuin is uiteraard weer aanwezig waarbij men vele leuke prijzen kunt winnen. Tot slot is er een expositie te zien van A6 creatief.


De toegang is gratis. Jong Leven is op het Janspad te Sint Pancras. Het volkstuinencomplex is gelegen achter de kinderboerderij.