Daniël Vos, die vier keer wist te scoren, namens BOL in een luchtduel met een verdediger van Monnickendam.
Daniël Vos, die vier keer wist te scoren, namens BOL in een luchtduel met een verdediger van Monnickendam. (Foto: Ed Gootjes)

BOL blijft met 4-1 winst in de race om kampioenschap

BROEK OP LANGEDIJK - BOL is er zaterdag eenvoudig in geslaagd Monnickendam met ruime cijfers te verslaan: 4-1. Bijzonder was dat Daniël Vos alle doelpunten van BOL voor zijn rekening nam.

Onder leiding van scheidsrechter Jesse Verduijn werd om iets over half drie gestart. Het eerste speldenprikje kwam van Monnickendam, snel nam BOL daarna het initiatief. Na een eerste kansje voor Lex Duijs, was het na nog geen tien minuten spelen raak. Lex Duijs onderschepte de bal en gaf die goed mee aan Daniël Vos, die met een schuiver in de linkerhoek keeper Luc Boontje van Monnickendam kansloos liet: 1-0. BOL bleef daarna sterker en drukte Monnickendam terug. Snel volgde ook de 2-0. Een scrimmage voor het doel van Monnickendam werd na zwak verdedigend werk van Monnickendam door Daniël Vos afgestraft, zijn tweede doelpunt. Even later leidde een uitstekende aanval van BOL via weer Lex Duijs bijna tot de 3-0. Hij gaf de bal op maat voor aan Jack Schoon, die echter de bal over in plaats van in het doel schoot. 

Gas terug

Daarna nam BOL gas terug. Monnickendam had daardoor wat meer balbezit. Gevaar voor het doel van BOL ontstond er echter niet. BOL drong ook niet erg meer aan en de stand 2-0 bleef tot de rust staan.
Direct na de pauze leverde BOL meer energie en ontstonden voor Monnickendam meteen problemen. Binnen vijf minuten loonde dit al. Een aanval over links werd door opnieuw Daniël Vos afgerond, hij kon in twee instanties zijn derde treffer noteren.

Voor BOL was de 3-0 het teken om gas terug te nemen. Monnickendam werd vaker de bal gegund, maar kon zelden gevaarlijk worden. Bij BOL werden na een kwartier enkele spelers gewisseld. Ruben Beentjes kwam voor Lex Duijs en ook René Rootlieb kreeg, na lang blessureleed, de kans weer spelritme op te doen. Hij verving de licht geblesseerd geraakte Jeroen Korver.

Inschattingsfout

Onverwacht deed Monnickendam een kwartier voor tijd nog iets terug. Een inschattingsfout van de verdediging werd goed afgestraft door no. 11 Moustafa van M’dam, 3-1. Daarna leek het even alsof BOL zichzelf nog in de problemen zou spelen. Een diagonaal schot van Monnickendam ging via de bovenkant van de lat maar net over het doel van BOL. Verder kwam Monnickendam niet. Nadat Bas de Jong, ingevallen voor Martijn Ton, de bal in kansrijke positie nog net naast had geschoten, was het vlak voor de officiële speeltijd was verstreken, Daniël Vos die voor zijn vierde treffer van de middag tekende. Dit keer verschalkte hij keeper Boontje van Monnickendam met een lepe kopbal. Scheidsrechter Jesse Verduijn floot niet veel later af. Man van de wedstrijd was natuurlijk Daniël Vos met een kwartet treffers.
Voor BOL resten twee 'finales'. Komende zaterdag wacht een uitwedstrijd in Leusden met Roda als tegenstander. Om de kampioenskansen in eigen hand te houden, is winst noodzakelijk. Aanvang 14.30 uur.

Wil jij mee om BOL aan te moedigen?

De Langedijkers kunnen bij deze lastige uitwedstrijd alle steun gebruiken. Wil jij mee om BOL aan te moedigen? Er vertrekt een extra bus om 13.00 uur. Vervoer is gratis. Zie voor meer informatie op de site van BOL: www.csvbol.nl. Wees er op tijd bij want er geldt: vol is vol!