Drie maanden na de actie Serieus Langedijk werd zaterdag de cheque officieel overhandigd.
Drie maanden na de actie Serieus Langedijk werd zaterdag de cheque officieel overhandigd. (Foto: AGHeeremansPhotography)

Serieus Langedijk overhandigt cheque aan Oosterheem

Algemeen

BROEK OP LANGEDIJK- Zaterdag 11 maart, drie maanden na het succes van Serieus Langedijk, hebben de drie dj’s van deze goede doelen actie, de cheque overhandigd aan zorgtuinderij Oosterheem.

In december heeft het team van SerieusLangedijk geld ingezameld voor de stichting door middel van een vijf dagen lange radiostream. De drie DJ’s (Thomas Lute, Didier Ruijters en Stef Callenbach) zaten vijf dagen lang opgesloten in café De Schelvis in Zuid- Scharwoude om geld in te zamelen voor zorgtuinderij Oosterheem. Een mooie, warme stichting die woon- en werkvoorzieningen faciliteert voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook onderhoudt zorgtuinderij de eilanden van het Duizend Eilandenrijk, een belangrijk natuurgebied in Langedijk.

Afgelopen editie mocht café De Schelvis bezoekers ontvangen tijdens SerieusLangedijk. Wegens het coronavirus was dit eerder niet mogelijk. Bezoekers waren welkom voor een drankje en konden op deze manier naar de dj’s kijken en luisteren. Een deel van de opbrengst van de consumpties ging natuurlijk ook naar het goede doel. Naast dat mensen de actie fysiek konden meemaken, kon de actie ook online, op televisie en radio gevolgd worden.

Op 31 december werd het bedrag bekend gemaakt dat was opgehaald: €12.000,55 Een geweldig bedrag! Dit geld wil zorgtuinderij Oosterheem onder andere gebruiken voor het onderhoud en opknappen van de werkboten. Ook wil de zorgtuinderij gordijnen kopen.

Serieus Langedijk komt in december weer terug. Met een nieuw goed doel, wat dat goede doel is volgt later!

Afbeelding
Afbeelding