Raul Bruin (rechts op de foto) ziet hoe Jordy Cretier doorjaagt op de bal die de speler van het Amsterdamse SDZ bezit. (Foto: Michel Bes: Facebook.com/MBSportfotografie)

LSVV schrikt op tijd wakker en pakt volle buit

LSVV begon gemakzuchtig aan de wedstrijd tegen SDZ die, op de twaalfde plaats staat in de eerste klasse A. Alsof men de drie punten simpel zou binnenhalen. SDZ begon wél met passie aan de wedstrijd. Dit ondanks spits Max Dekker die vakantie vierde.

LSVV-trainer Gidon Reinders Folmer had zijn spelers al tijdens de trainingen gewezen op het feit dat SDZ niet moest worden onderschat. LSVV zou volop aan de bak moeten om zicht te houden op het voorkomen van nacompetitie. Door de slappe en slordige start moest LSVV-keeper Job Rouwhorst meermaals handelend optreden. Zo stopte hij een terecht gegeven penalty en kwam ook in een een-op-een als winnaar uit de bus. Aan de penalty ging overigens een curieus moment vooraf. Zo werden de spelers van SDZ het niet eens over wie de strafschop zou nemen. De afspraken op dat vlak werden niet nagekomen, zo bleek later. Job Rouwhorst moest hierna op een ongelukkig van richting veranderde vrije trap het antwoord alsnog schuldig blijven: 0-1. LSVV zocht zonder al te veel kansen en een achterstand de kleedkamer op.

Na een duidelijke analyse en wat wisselingen kwam LSVV duidelijk sterker en uiterst gemotiveerd terug het veld op. Invallers Joost Groenveld en Dennis Toorenburg leverden hieraan een bijdrage. Na lang aandringen en een paar gemiste mogelijkheden wist Toorenburg in minuut 77 de gelijkmaker uit een corner binnen te werken. SDZ kwam met tegenwind nog nauwelijks in het spel voor. LSVV rook bloed en zette alles op alles om de drie punten op Voorwaarts te houden. In minuut 84 kwam hiervoor dan toch de beloning. Het was Brian Paul Tesselaar die na goed doorzetten het net wist te vinden. De uitstekend fluitende Ramon Esthoff uit Vlaardingen wachtte ondanks een contactmoment het voordeel af: 2-1. Door het vele tijd rekken van SDZ bij de voorsprong moest er nog een behoorlijke blessuretijd worden afgewerkt. Echt spannend werd het niet meer waardoor LSVV terecht als winnaar uit de bus kwam.

Volgende week 19 maart speelt de ploeg van Gidon Reinders Folmer uit bij streekgenoot AFC’34 (aanvang 14:00 uur). Het niveau van de tweede helft zal nodig zijn om daar een rol van betekenis te spelen.