De einduitslag werd: Richard Groot Kampioen Op Maat 2023 (midden), Ton Beers (links) tweede en Gerard de Jong derde.
De einduitslag werd: Richard Groot Kampioen Op Maat 2023 (midden), Ton Beers (links) tweede en Gerard de Jong derde. (Foto: aangeleverd)

Richard Groot Clubkampioen Op Maat 2023

Sport

ZUID-SCHARWOUDE - Vrijdag 10 maart kwamen de leden van kolfsociëteit Op Maat bijeen om onder elkaar uit te maken wie de clubkampioen 2023 zou worden.

In voorliggende weken hadden de leden een voorwedstrijd gespeeld waarvan ze 1 resultaat mee mochten nemen naar de finale op 10 maart.

Na de eerste serie stond René Weel met 100 punten aan kop. Heel knap als je in september pas bent gaan kolven (of zou het door de krantenberichten van de laatste weken gekomen zijn?). Voor de finale werd er eerst uitbundig gedineerd om nieuwe krachten te verzamelen voor de uiteindelijke eindstrijd.

Met alle deelnemers en echtgenotes langs de baan voltrok de finale zich in stilte. De spanning was op de gezichten te lezen. Dick IJff zette de boel op scherp door 57 punten te slaan bij de eerder verzamelde 83 (140 pnt) Ook Cees Mulder en Piet Moeijes sloegen in de 50.

Uiteindelijk kwamen Hans de Rijcke, Gerard de Jong, Ton Beers en Richard Groot als winnaars naar voren. Hans en Gerard sloegen 145, Ton en Richard 149! Door barrages moest worden uitgemaakt wie er 1, 2, en 3 zou worden. Gerard en Richard deden het beter.

De einduitslag werd: Richard Groot Kampioen Op Maat 2023, Ton Beers tweede en Gerard de Jong derde.

Opmater Henk Nijmeijer zette de kampioen extra in het zonnetje door Richard, traditiegetrouw, te eren met twee aubergines; één aubergine-kleurige strik, en een echte aubergine (met recepten) cadeau te doen. Een spannende dag kwam zo tot een kleurrijk einde.