BOL viert de 1-0 door Ruben Beentjes.
BOL viert de 1-0 door Ruben Beentjes. (Foto: Ed Gootjes)

BOL wint van De Meern en pakt tweede periode

BROEK OP LANGEDIJK - Zaterdag is BOL erin geslaagd de tweede periode te pakken in de eerste klasse A. Thuis werd vv De Meern volkomen verdiend met 2-0 verslagen.

De wedstrijd werd op het C-veld gespeeld, aangezien het hoofdveld onbespeelbaar was. Het eerste deel van de eerste helft ging het spel redelijk gelijk op. De eerste mogelijkheid voor BOL kwam al na drie minuten spelen. Timon Plak zette met een slimme pass Lex Duijs vrij voor de keeper, die de bal net niet controleren waarmee deze mogelijkheid verloren ging.

Na twintig minuten was BOL binnen enkele minuten drie keer dichtbij een doelpunt. Eerst via Thimo Schouwink die met een ziedend afstandsschot de onderkant van de lat en de paal raakte. Jack Schoon kreeg vlak daarna een grote kans te scoren, de keeper van De Meern kon redden. BOL had het meeste balbezit en was vaak dreigend, maar de beslissende eindpass bleef achterwege of was niet goed genoeg. En als het wel lukte, was het de keeper van De Meern die met enkele knappe reddingen zijn ploeg overeind hield.

Het beeld van de wedstrijd veranderde in de tweede helft niet. BOL had de bal en bouwde aanval na aanval op. De Meern moest terug op eigen helft en kwam amper nog bij het doel van BOL. Het bleef zo 0-0, met nog zo'n twintig minuten officiĆ«le speeltijd. Het verweer van De Meern werd wel venijniger. Een overtreding op Timon Plak aan de rechterkant van het veld leidde tot een vrije trap. Vanaf rechts schoot Timon de bal hard in de doelmond. Die kon nog worden weggebokst door de keeper, maar Ruben Beentjes wist de bal alsnog hard in het doel te schieten, daarmee de 1-0 voor BOL makend. BOL kreeg meer ruimte om aan te vallen en de wedstrijd te beslissen. In de toegevoegde tijd benutte BOL deze vrijheid. Jack Schoon bereikte de vrijstaande Timon Plak, wiens strakke schot in de uiterste rechterhoek de 2-0 betekende en de beslissing.

De goed leidende scheidsrechter Akkaya telde uiteindelijk nog acht minuten extra tijd bij, alvorens voor het einde af te fluiten. BOL kon gaan feest vieren na deze zwaar bevochten, maar verdiende overwinning. Het behaalde periodekampioenschap geeft recht op het spelen van promotiewedstrijden aan het eind van het seizoen. Komende zaterdag speelt BOL uit in en tegen (vv) Nunspeet. Aanvang 14.4 uur.