BOL verstevigt met winst in Nunspeet de koppositie

Op het mooie sportpark De Wiltsangh van vv Nunspeet, onder leiding van scheidsrechter Mitchell Schuurman uit Hoofddorp, startte BOL de wedstrijd flitsend. Al in de derde minuut leidde een snelle aanval via Thimo Schouwink en Ruben Beentjes tot een grote kans voor Bas Jonker.

Zijn schot werd gekeerd door de uitstekende keeper Niebeek van Nunspeet. Niet veel later leidde een wat ongelukkige overtreding tot een strafschop voor BOL. De inzet van Ruben Beentjes was niet goed genoeg, weer redde de keeper van Nunspeet. BOL kreeg meer mogelijkheden te score te openen, onder andere uit enkele vrije trappen van net buiten de 16 meter. Nunspeet stelde er aanvallend weinig tegenover. Eenmaal was keeper Romain de Jong attent toen een te zacht teruggekopte bal bijna een prooi werd voor nummer 9 Emiel Goud van Nunspeet.

BOL was de eerste helft de dominante ploeg, maar het vele balbezit leidde niet tot echte kansen. Vlak voor rust was BOL wel dicht bij de openingstreffer. Timon Plak zette vanaf rechts de bal voor en die werd door de inkomende Jeroen Korver hard ingekopt, helaas net over het doel. Zo bleef het 0-0.

De tweede helft was het wedstrijdbeeld in het begin zoals in de eerste: BOL veel aan de bal en Nunspeet dat verdedigde. Langzamerhand gooide Nunspeet de schroom van zich af. Met veel fysiek vermogen werden duels vaker door Nunspeet gewonnen werden, of leidden die tot vrije trappen voor Nunspeet. Die zorgden voor gevaar voor het doel van BOL. Eenmaal raakte de bal uit een vrije trap lat en paal en niet veel later belandde een kopbal, weer na een vrije trap van Nunspeet, op de paal. Uit de enige echte uitgespeelde aanval van Nunspeet kreeg nummer 7 van Nunspeet ook een reĆ«le kans, hij schoot bij de bal over.

Een gelijkspel leek met nog ongeveer een kwartier te gaan het maximaal haalbare voor BOL. Onverwacht op dat moment viel toch de 0-1 voor BOL. Jeroen Korver speelde met een diep gespeelde bal Ruben Beentjes aan. Hij nam de bal in de loop mee, wipte de bal behendig over zijn tegenstrever en knalde die daarna in een keer in de linkerhoek.

Er kwamen wissels bij BOL. Rik Molenaar was al ingebracht voor Jurre van Lingen. Ruben Beentjes werd gewisseld voor Tristan Verbeek en Bas de Jong kwam in het veld voor Lex Duijs. Er kwamen meer kansen voor BOL. Timon Plak zag zijn inzet met de benen gestopt door de keeper van Nunspeet. Bas Jonker kreeg van dichtbij de mogelijkheid de 0-2 te maken, zijn schot was te zacht. In de extra tijd kreeg Bas de Jong nog een grote kans: alleen voor de keeper schoot hij de bal over het doel van Nunspeet.

Het bleef 0-1 en de winst was zeker verdiend. BOL verstevigt de koppositie, omdat nummer twee Montfoort verrassend verloor van Monnickendam.

Zaterdag a.s. speelt BOL thuis aan de Prinses Margrietstraat de belangrijke wedstrijd tegen nummer drie Zuidvogels uit Huizen. Aanvang 14.30 uur.