Verzetslezing in De Binding

Verzetslezing in De Binding

ZUID-SCHARWOUDE - Woensdag 19 april zal Harry Vogels de Verzetslezing verzorgen in de Binding in Zuid-Scharwoude. 

 ‘Verzet in de woning van de NSB-burgemeester’

De verzetslezing heeft als titel meegekregen ‘Verzet in de woning van de NSB-burgemeester’ en vertelt onder meer het verhaal van Louise, de vrouw van deze burgemeester, en het verhaal van haar kinderen Carla en Henny.

Na het zien van de tv-documentaire ‘Oorlog in Westerbork’, nam de 86-jarige Carla in het voorjaar van 2022 contact op met de telefonische hulplijn van de Stichting Werkgroep Herkenning, een organisatie die zich inzet voor mensen met foute voorouders. Zij verwezen haar door naar Harry Vogels, omdat hij in 2021 het boek ‘Schaamte en trots in Wassenaar’ schreef over zijn foute familie. 

Samen besluiten Carla Kassing en Harry Vogels een boek te schrijven en haar familiegeschiedenis publiek te maken. Enkele dagen eerder zal dit boek ‘Dossier Dirk’ gepresenteerd worden, het verhaal over de Langedijker NSB-burgemeester Dirk Stoutjesdijk. Op 7 april staat een interview met Harry Vogels in deze krant. Harry Vogels zal in de verzetslezing ingaan op zijn uitgebreide zoektocht in de archieven voor de totstandkoming van dit boek. Een bijzondere tocht in het oorlogsverleden van Langedijk. 

De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, maar een bijdrage voor de koffie/thee wordt op prijs gesteld. 

De organisatie is in handen van het 4 mei comité.