Vaar het verhaal bij elkaar met het Mystrie van Langedijk

DIJK EN WAARD - Wat is er nou leuker dan varen in een koolvlet door het prachtige Rijk der Duizend Eilanden? Het is een historisch gebied dat vele verhalen kent. 

Mysterie van Langedijk heeft álles

Neem nou dat mysterieuze verhaal dat een bakker lang geleden opschreef in zijn notitieboek, nadat hij midden in de nacht een opmerkelijk voorval had gezien. Na dat ene, vreemde incident gebeuren er meer rare dingen in het dorp. Het notitieboek dat de bakker had bedoeld voor nieuwe recepten wordt steeds meer een dagboek.

Nieuw gerecht op de toeristische menukaart

Wie het verhaal van de bakker helemaal wil horen, kan het beste eens meevaren. Het Mysterie van Langedijk is niet alleen een nieuw gerecht op de toeristische menukaart van Dijk en Waard; het is het enige uitstapje met mooi weer-garantie! Varen terwijl het zonnetje schijnt is verwennerij voor de zintuigen. Zeker als daarbij een hapje en drankje bij het aan boord gaan al binnen handbereik staan. Zelfs je oren worden getrakteerd. Op een verhaal dat bol staat van list en bedrog en praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen. Het heeft alles in zich van een ijzingwekkend spannende thriller waarin ook plaats is voor romantiek. Het verhaal wordt op interactieve wijze verteld.

Het Duizend Eilanden Rijk als achtergrond

"Dat van die mooiweer-garantie is natuurlijk een grapje", lacht Afra Beemsterboer, bedenker en organisator van het Mysterie van Langedijk, ‘iedereen begrijpt dat er met slecht weer niet gevaren wordt. Wel kunnen Sjon Wit, de schipper van Rondvaart Langedijk, en ik de mensen een goed humeur-garantie geven, want het Mysterie is een totaalbeleving. Op het water is het goed toeven als de zon schijnt, als je aan boord van de koolvlet met een hapje en een drankje wordt verwend. 

Daar komt nog bij dat er een loeispannend verhaal verteld wordt, terwijl je door het gebied vaart waar dat verhaal zich afspeelt. Het kan niet anders of je komt met een goed gevoel terug van een uitje dat zoveel facetten heeft.’

Op de dinsdagmiddag, vanaf 4 april, om de veertien dagen, vertrekt een koolvlet met deelnemers, die, varende voort, het Mysterie gaan doorgronden. Startpunt van deze geheel verzorgde vaartocht is Museum BroekerVeiling. 

Afra en Sjon, het team van het Mysterie van Langedijk, ontvangen hun gasten in de stijl en de tijdgeest van het verhaal. 

Gekleed in Westfriese kostuums heten zij de deelnemers van harte welkom aan boord.

Wilt u er meer van weten?

Het Mysterie wordt ontrafeld voor groepen tot maximaal 20 personen. Het varende verhaal past ook prima in uw personeels-, vrienden- of familie-uitje. Mensen kunnen ook in hun eentje mee, als er maar minimaal 12 personen meevaren.

Voor beschikbaarheid, data, prijzen en locatie, neemt u contact op met Afra, op mysterievankangedijk@outlook.com of kijk op www.afrabeemsterboer.nl onder het kopje Aanbod voor een sfeervol filmpje van het Mysterie van Langedijk.