Beste Dijk & Waarders

En dan is het alweer maart 2023, de lente is in aantocht! Ondertussen gaat alles in onze gemeente Dijk & Waard gewoon door en zijn we alweer betrokken geweest bij diverse incidenten in ons werkgebied.

Vernieling appartementencomplex Westervenne

Op maandag 27 februari is er in de avonduren een vernieling gepleegd in appartementencomplex Westervenne gevestigd aan de Platteven te Noord-Scharwoude. De verdachte was onder invloed van drank en drugs. Doordat getuigen snel de politie hadden ingelicht, konden wij de dader direct aanhouden. Top samenwerking met de bewoners van Dijk en Waard!

Honden vergiftigd

Tussen 25 februari en 3 maart zijn er drie honden overleden. Tijdens het uitlaten aten deze honden vergiftigd vlees. Dit gebeurde ter hoogte van de Lindenlaan / Dokter Wilminkstraat te Zuid-Scharwoude. In dit vergiftigde vlees zaten tevens vishaken. De eigenaren van de honden zijn ontroostbaar en hebben aangifte gedaan bij de politie. De dader is voor als nog onbekend. Onze collega’s zijn druk bezig met de zaak. Weet u meer, meld dit dan alstublieft op onderstaande telefoonnummers.

Vernielingen

Tussen 2 en 15 maart zijn er meerdere vernielingen aan personenauto’s geweest. De dader slaat voornamelijk in de avonduren toe, in de omgeving Langeweide te Zuid-Scharwoude. De vernielingen bestaan uit het bekrassen, dan wel spiegels en ruitenwissers van geparkeerde personenauto’s vernielen. Naar aanleiding van opgeslagen camerabeelden van bewoners aan de Langeweide kregen wij een daderindicatie en zijn wij direct tot actie overgegaan. Op woensdag 15 maart hebben wij twee minderjarige verdachten op heterdaad aangehouden voor openlijke geweldpleging / vernieling. Top samenwerking tussen de bewoners van de Langeweide en de politiecollega’s!

Inbraak woning

Op zaterdag 18 maart tussen 18.15 en 21.30 uur is er een woninginbraak geweest aan de Tulpenstraat te Noord-Scharwoude. Tijdens deze inbraak zijn er sieraden en drie laptops verdwenen. De woning is helemaal overhoop gehaald en er stonden meerdere kastjes en deuren open. De daders hebben vermoedelijk via de brievenbus de deur aan de binnenzijde open kunnen maken. Inbrekers zijn dus weer actief! Houd de buurt goed in de gaten en meld aub verdachte omstandigheden. Mocht u meer over genoemde inbraak weten, dan graag melden op onderstaande telefoonnummers.

Kick-off vaarseizoen

Op 18 en 19 maart waren wij samen met handhaving weer op de steiger aan de Noorderplas in Broek op Langedijk te vinden. Wij stonden daar met koffie, thee en leuke gadgets klaar om de bewoners te woord te staan. Bewoners van Dijk en Waard konden ons benaderen als zij vragen hadden omtrent het vaarbeleid. De opkomst was behoorlijk en er zijn gerichte vragen gesteld en beantwoord. Tevens mochten de bewoners een rondje mee varen. Wij hopen op een mooi vaarseizoen!

Inloopspreekuur

Op woensdag 22 maart hielden wij van 10.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur, dit keer samen met de boa’s. Naar aanleiding van eerder gehouden inloopspreekuren zijn wij erachter gekomen dat er veel cases die besproken werden niet alleen voor ons maar ook voor de boa’s van handhaving bedoeld zijn. Zodoende werd het idee geopperd om het inloopspreekuur eens samen met de boa’s te organiseren. Dit inloopspreekuur was wederom een succes! Houd sociale media en het nieuwsblad Dijk en Waard in de gaten voor de aankondiging van het volgende inloopspreekuur.

Online fraude bijeenkomst

Op woensdag 5 april tussen 14.30 en 17.00 uur organiseren wij wederom een gratis informatiebijeenkomst omtrent online fraude / oplichting in de Binding (Bosgroet 12 te Zuid-Scharwoude). Vele thema’s omtrent dit onderwerp worden besproken aan de hand van een powerpoint presentatie gegeven door digitaal wijkagent Ferry Langedijk. Daarnaast hebben wij ervaringsdeskundige Gea en Erik uitgenodigd om hun verhaal te doen. Maar de wijkagenten zullen ook aanwezig zijn voor eventueel overige vragen. Het doel van deze presentatie is een stukje bewustwording. 


U kunt de politie bereiken via 112 (bij SPOED) 0900-8844 (GEEN spoed, maar wel politie noodzakelijk). Of meld middels MMA (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000. U kunt uw informatie over een ernstig misdrijf ook vertrouwelijk melden door te bellen met het Team Nationale Inlichtingen: 088-6617734.

Dijk en Waarders, blijf gezond!