Zaterdag mocht DTS het opnemen in Heiloo tegen De Foresters uit Heiloo.
Zaterdag mocht DTS het opnemen in Heiloo tegen De Foresters uit Heiloo. (Foto: aangeleverd)

DTS verliest van de 100% score koploper

OUDKARSPEL - Zaterdag mocht DTS het opnemen in Heiloo tegen De Foresters. DTS heeft 16 punten uit 13 wedstrijden en Foresters heeft er 39; een 100% score dus.

Na de mooie overwinning tegen Blauw Wit kon DTS aan de bak. Thuis verloor DTS met 0-5 en dat wilden de mannen van trainer Mike Langedijk geen tweede keer laten gebeuren. Met Gertjan Stet als stand-in van keeper Milan Bakker begon DTS verdedigend aan de wedstrijd. Uiteraard had De Foresters het beter van het spel. Ze voetbalden makkelijker en vonden elkaar makkelijker met korte en lange passes. Maar echt gevaarlijk werden ze niet. En als er dan iets stond te gebeuren was Stet attent. Stet was sowieso belangrijk met zijn coaching en rust. De Foresters kreeg wel wat mogelijkheden, maar zoals gezegd, stond de gehele verdediging goed.

Deed DTS dan niets? Jazeker wel, na een minuut of 30 begon DTS te voetballen en met goed combinatiespel en een Collin Vennink die op elke bal liep en balvast was, konden we af en toe onder de druk uit voetballen. Tot echte kansen kwam dat niet, anders dan drie afgekeurde doelpunten. In de tweede helft bleef De Foresters de druk erop houden en ze raakten niet in de war van de 0-0 ruststand. DTS bleef goed in de verdediging en er kwamen wel wat meer kansen voor de gastheren.

Stet redde fantastisch op een schot vanaf links en voorkwam zo dat deze poging in de kruising belandde. Met de vingertoppen werd de lat gekust door de bal. Een scrimmage werd een paar keer gered op de doellijn en Stet was ook deze helft attent op de meerdere pogingen. De 1-0 kwam er dan toch in de 72. minuut. Een goede aanvalsopzet vanaf hun linkerkant werd makkelijk binnengetikt. DTS bleef geconcentreerd, maar de vermoeidheid ging meespelen.

Dat luidde uiteindelijk ook de 2-0 in. Een lange bal ging over de rechterkant waarin de back zich makkelijk liet aftroeven en daarna de laatste man onderuit ging waarna de spits laag links langs Stet schoot. Daarna gebeurde er niet veel meer. Een compliment naar de mannen uit Oudkarspel voor het werkethos en de de teamdiscipline in deze lastige wedstrijd.

De komende  twee weken zijn er geen wedstrijden en de competitie wordt 4 maart thuis hervat tegen de nummer laatst RCZ. Hopen op de drie punten!