Spits Toine Merk wist de enige treffer vanmiddag te scoren op Sportpark Voorwaarts.
Spits Toine Merk wist de enige treffer vanmiddag te scoren op Sportpark Voorwaarts. (Foto: Michel Bes, Facebook.com/MBSportfoto)

LSVV wint met zware strijd thuis van De Meer

ZUID-SCHARWOUDE - Het was erop of eronder tegen De Meer, want tegen een sterk samenspel van hun koste LSVV veel inzet om toch met drie punten de winnaar te zijn. Job Rouwhorst, de keeper van LSVV was na lange afwezigheid vanwege een blessure weer van de partij en was terecht ‘Man of the match’ met meerdere fraaie reddingen en hield zo de stand uiteindelijk op 1-0.

Nog steeds is het LSVV niet gelukt om met een vast team te kunnen spelen hetgeen telkens hun trainersduo Gidon Reimers Folmer en Jordi TikTak voor verrassende opstellingen moet zorgen. Het ontbrak LSVV niet aan inzet maar kwamen de eerste helft niet tot scoren en hun tegenstander met goed samenspel wisten Job Rouwhorst niet te verschalken. Kortom een uiterst lastige thuiswedstrijd voor LSVV. In de 62e minuut bracht LSVV twee wissels in het veld t.w. Simon Harte en Brian Paul Tesselaar voor Finn Groot en Kick van den Berg. In tegenstelling tot vorig weekend was de balvaardige Jordi Cretier weer wel beschikbaar en stond aan de basis van het achteraf enige doelpunt van de wedstrijd. Zijn voorzet kwam via een kluts voor de voeten van Toine Merk die deze kans voortreffelijk afrondde en bracht de stand op 1-0 in de 65e minuut.

Over en weer bleef de onderlinge strijd gaande maar door uitstekend werk van LSVV-keeper Job Rouwhorst bleef de stand op 1-0. De Meer promovendus uit de tweede klasse B staat met vier punten uit 14 wedstrijden op de laatste plaats, maar kan nog verrassingen gaan zorgen in de strijd om de nacompetitie. De onderste vijf teams moeten nacompetitie gaan spelen dus LSVV moet alles op alles zetten om dit ontlopen.

Op 5 maart speelt LSVV uit tegen FC Uitgeest, die met acht punten uit 15 wedstrijden net boven De Meer staat, echter afgelopen weekend speelt FC Uitgeest uit tegen AFC’34 en verliest nipt met 3-2. In de 82e minuut kwam Raul Bruin in het veld voor Martijn Grooff en in de 90e minuut Sven de Ruiter voor Toine Merk.

Een duidelijk slotoffensief van de complete LSVV-selectie (!) zal nodig zijn om uit de gevarenzone te komen om nacompetitie te ontlopen. Het was in de slotfase nog superspannend want in de laatste minuten scoorde De Meer, maar werd afgekeurd voor buitenspel.

LSVV; Job Rouwhorst, Maik den Iseger( C ), Dennis Toorenburg, Boy Kansen, William van der Leeden, Bas Kansen, Jordi Cretier, Kick van den Berg (62e Simon Harte ), Toine Merk (90e Sven de Ruiter), Martijn Grooff (82e Raul Bruin), Finn Groot ( 62e Brian Paul Tesselaar)

De eerstvolgende wedstrijd van LSVV is op 5 maart uit tegen FC Uitgeest.