Ruben Beentjes kan na een voorzet van links de bal net niet in het doel glijden. (Foto: Ed Gootjes)

Topper tussen BOL en Montfoort eindigt gelijk

De topper in de eerste klasse A tussen BOL en Montfoort is zaterdag geëindigd in een gelijkspel: 3-3.

Op het drukbezochte BOL-complex zagen de toeschouwers vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Robin Punt een aantrekkelijke partij voetbal. Montfoort heeft een fysiek sterke ploeg met veel lange spelers en hanteert een simpele spelopvatting: de bal op elke plek van het veld zo snel mogelijk veroveren en die dan snel diep spelen op de lange spitsen voorin. BOL gaf Montfoort vanaf het begin fanatiek weerstand en was technisch beter. De eerste kansen kwamen er voor BOL. Een schot van Timon Plak verdween nog over de goal. Even later kon BOL een aanval van Montfoort afslaan en bliksemsnel een tegenstoot opzetten. Nadat de bal over diverse schijven in hoog tempo rond was gegaan, kreeg Daniël Vos op links de bal. Zijn voorzet werd door Bas Jonker half vallend met het hoofd verlengd en belandde achter keeper Vianen van Montfoort in het doel (1-0). Montfoort was niet geschrokken van deze achterstand. Via hoge ballen voor het doel van BOL probeerde het gevaar te stichten. De verdediging van BOL had er echter goed het oog in en keeper Romain de Jong was attent bij enkele diep gespeelde ballen. Zo zette de strijd zich voort met vooral op het middenveld veel duels. Een aanval van BOL waarbij de bal opnieuw over diverse schijven rond was gegaan, leidde vlak voor rust tot de 2-0. Jack Schoon vond uiteindelijk met een steekbal in een overvol strafschopgebied Timon Plak, die vanuit een moeilijke hoek de bal knap langs de doelman van Montfoort schoot. BOL leek op rozen te zitten. Leek, want het werd direct ruw wakker geschud. In dezelfde minuut leidde een tegenaanval van Montfoort tot een tegentreffer, toen er net even wat minder resoluut werd ingegrepen. Koense, aanvaller namens Montfoort, profiteerde daar knap van en scoorde. Zo ging BOL de rust in met een helaas wat minder comfortabele voorsprong.

De eerste tien minuten van de tweede helft verliepen voor BOL desastreus. Verdedigend had BOL zijn zaken even niet op orde. Dat bleek toen na vijf minuten aan de rechterkant van het veld Montfoort aanvaller Meeuwsen werd gevonden en vogelvrij alleen op keeper Romain de Jong af mocht gaan. Die werd vervolgens, uit zijn doel gekomen, met een lob kansloos werd gelaten. Twee minuten later werd het nog erger. Bij een fraaie aanval van Montfoort was het nu Joey van Ede die namens Montfoort doel trof en zijn ploeg zo aan de leiding bracht. Daarmee was het even stil op het BOL-complex. BOL toonde echter karakter en nam het langzamerhand de wedstrijd weer in handen. BOL was dichtbij de gelijkmaker via Ruben Beentjes, die na een pass vanaf links door Thimo Schouwink een teenlengte te kort kwam om de bal in het doel te glijden. BOL bleef erin geloven en werd daar na een half uur spelen voor beloond. Een voorzet van rechts werd door Bas Jonker ingekopt en de bal leek een makkelijke prooi voor keeper Vianen van Montfoort, maar hij liet deze los. De mee opgekomen Jeroen Korver was attent en hij kon van dichtbij alsnog de belangrijke derde goal voor BOL inkoppen. BOL wilde meer en rook de winst. Aanval na aanval werd opgezet op de Montfoorter veste. Daniël Vos slaagde er in kansrijke positie niet in de keeper van Montfoort te passeren. Ook een vrije trap van Jack Schoon van ongeveer 20 meter had een beter lot verdiend, toen de bal maar net over de lat scheerde. Montfoort probeerde het aanvallend ook nog, maar had zijn gevaarlijkste aanvallers inmiddels gewisseld, wat aangaf dat men al lang tevreden was met een punt. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Een stand waarmee beide ploegen uiteindelijk vrede konden hebben. Montfoort blijft koploper en BOL volgt op 1 punt achterstand als tweede, in een spannende competitie waarin de onderlinge verschillen klein zijn.
Zaterdag speelt BOL een inhaalwedstrijd in De Bilt tegen de plaatselijke FC. Aanvang 14.00 uur.