Afbeelding

Stichting Langedijker Verleden

Woensdag 15 februari was het weer zo ver: Uw Wijk te Kijk in De Binding. Deze keer was de Ambachtsdijk in Oudkarspel aan de beurt. Door middel van vele foto's uit het archief van Stichting Langedijker Verleden werd een beroep gedaan op het geheugen van de aanwezigen om meer te vertellen bij de foto's. Dat lukte heel aardig! Zo kwam 'ons Lia' voorbij op de schaats, kwamen de boerderijen van Baas en Bos veelvuldig in beeld, herkende Louis Groen zichzelf op een aantal foto's en werd uitgebreid gememoreerd aan de tijden dat je nog televisie ging kijken bij Jan Dekker in 't cafĂ©, of bij de buren waar je 5 cent mee moest nemen. Maar dan kreeg je wel een zoute lap op een knijper! Elke woensdag is Uw Wijk te Kijk van 11.00 tot 12.00 uur in De Binding. 

Wanneer Uw Wijk te Kijk

Wilt u weten welke wijk aan de beurt is

Kijk op langedijkerverleden.nl/agenda of houd de Facebookpagina in de gaten: 

Facebook.com/langedijkerverleden. Stichting Langedijker Verleden organiseert niet alleen deze ochtenden, maar beheert ook een omvangrijk archief. Hierin wordt naast veel beeldmateriaal ook oude gebruiksvoorwerpen bewaard, en tentoongesteld in Het Regthuis in Oudkarspel. 

Taart 

Voorafgaand aan deze presentatie werden de aanwezige leden van Stichting Langedijker Verleden verrast door Jan Kramer en Willem Witte, die de Taart van de Voorzitter kwamen brengen. In hun speech benadrukten zowel Willem als Jan het belang van Langedijker Verleden voor de lokale samenleving. Ook deze taart komt weer heel goed terecht!