De kapperszaak van Romeijn, tezamen met het huisje waar ooit veldwachter Dirkmaat woonde.
De kapperszaak van Romeijn, tezamen met het huisje waar ooit veldwachter Dirkmaat woonde. (Foto: Stichting Langedijker Verleden)

Uw Wijk Te Kijk: Noord-Scharwoude

LANGEDIJK - Stichting Langedijker Verleden presenteert elke week straatfoto’s uit vervlogen tijden in Uw Wijk Te Kijk.

Soms ouder, soms jonger, toch telkens weer echte beelden uit Sint Pancras, Broek op Langedijk, Zuid-Scharwoude, Noord-Scharwoude of Oudkarspel. En natuurlijk afsluiten met een stukje dorpsfilm. 

Woensdag 22 februari

Woensdagochtend 22 februari behandelt Stichting Langedijker Verleden het noordelijkste stukje van Broek op Langedijk. 

Er wordt gestart met de dokterswoning van dr Manjoero, later Both, opgevolgd door het echtpaar Bok-Grapendaal. 

Aan de andere kant staat de kapperszaak van Romeijn, bouwjaar 1902, tezamen met het huisje waar ooit veldwachter Dirkmaat woonde (zie foto). Ietsje verder staat het vroegere consultatiebureau met aan de overkant de vroegere apotheek, de woning van Gerard Jol en het huis van Luit Buis. Bekende namen in de Langedijker en Broeker-gemeenschap.

Herinneringen ophalen

Wie kent ze nog? Wie heeft zich laten knippen door kapper Romeijn of is door veldwachter Dirkmaat bekeurd? De toeschouwers worden uitgenodigd om foto’s toe te lichten, vertellen hun verhalen en halen herinneringen op. 

Elke woensdagochtend in de Binding van 11.00 tot 12.00 uur, gratis toegang. Zie voor de agenda ook: https://langedijkerverleden.nl/agenda