De Huma Zusters van de ISN Mimar Sinan moskee in Heerhugowaard zijn een actie gestart.
De Huma Zusters van de ISN Mimar Sinan moskee in Heerhugowaard zijn een actie gestart. (Foto: AG Heeremans Photography)

Huma Zusters van Waardse moskee in actie voor slachtoffers aardbeving

HEERHUGOWAARD - De heftige aardbevingen die in de nacht van 5 op 6 februari Turkije en Syrië troffen, raken veel Nederlanders diep in het hart. Overal in het land worden inzamelingsacties en initiatieven georganiseerd om zo slachtoffers en hulpbehoevenden te ondersteunen. 

In Heerhugowaard wordt bij de ISN Mimar Sinan moskee in het weekend van 18 en 19 februari een braderie gehouden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen.

Meidenvereniging

Heftige beelden die op je netvlies blijven staan, van mensen die al dan niet levend onder het puin vandaan worden gehaald. Complete woonwijken zijn verwoest, hele dorpen in één klap van de kaart geveegd. Vanuit Nederland worden allerlei acties op touw gezet om de mensen in het rampgebied te helpen. 

Zo ook in Dijk en Waard. "Naar aanleiding van de situatie in Turkije en Syrië zijn wij als meidenvereniging Huma Zusters van de ISN Mimar Sinan moskee in Heerhugowaard een actie gestart om een tweedaagse braderie te organiseren", vertelt Busra Yumrukas. 

"Er is een veiling en een loterij met hele mooie diensten en producten. Tevens worden er diverse nieuwe spullen verkocht, waarvan de opbrengsten worden gedoneerd aan het goede doel. Daarbij vind je natuurlijk diverse standjes met heerlijke lekkernijen: van gebak tot heerlijke broodjes." 

Braderie

De Huma Zusters hopen dat vele Dijk en Waarders een bezoek willen brengen aan de braderie. Want hoe meer bezoekers, des te meer geld gedoneerd kan worden aan de slachtoffers. 

Busra: "Ons doel is om de volledige opbrengst te doneren aan AFAD, dat is de Turkse versie van de Nederlandse USAR. Zij kunnen de hulp die de slachtoffers nodig hebben gelijk en op maat geven en hebben het geld nu heel hard nodig om de slachtoffers te kunnen voorzien van hun eerste levensbehoeften."

Kom ook en help de slachtoffers in Turkije en Syrië 

Kom jij ook en help je de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië? Belangstellenden zijn zaterdag 18 en zondag 19 februari van harte welkom in de ISN Mimar Sinan moskee aan de Van Teylingenlaan 1 in Heerhugowaard. Beide dagen zijn de activiteiten van 13.00 tot 18.00 uur. 

Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/hhwmimarsinan.nl.