Er is een open dag bij Roeiverenging Alphen.
Er is een open dag bij Roeiverenging Alphen. (Foto: Sandra Veldhuyzen)

Open dag Roeivereniging Alphen

Sport

AARLANDERVEEN - Heb jij tijdens een wandeling langs het meer of tijdens een fietstocht langs het Aarkanaal weleens een roeiboot voorbij zien komen? Ben jij benieuwd hoe het is om in zo’n boot te zitten? Wil jij weleens ervaren of het echt zo gemakkelijk is als dat het er vanaf de kant uitziet?  Grijp je kans en stap in de boot tijdens de open dag op zaterdag 11 maart.

Tussen 10.00 – 14.00 uur ben je van harte welkom bij de roeivereniging aan het Aarkanaal bij de Zegerbrug. Wil je zeker zijn van een plekje in de boot? Meld je dan aan via www.rv-alphen.nl/opendag

Instappen

Vanaf 10 jaar kan je instappen. En roeien kan tot op late leeftijd. Het enige dat je nodig hebt is een zwemdiploma. Tijdens de open dag kun je zelf ervaren hoe het is om te roeien. Samen met een instructeur stap je in de boot. Ook krijg je een rondleiding door het verenigingsgebouw. Hier liggen de boten, is een gezellige bar en een indoor sportruimte. Roeiers van de vereniging zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

De vereniging heeft ervaren instructeurs die er in een paar maanden voor zorgen dat je de techniek snel en goed onder de knie krijgt. Om te kijken of de roeisport bij je past is er in het voorjaar een speciale introductiecursus van vier lessen voor 25 euro. Ben je enthousiast? Kijk op www.rv-alphen.nl voor meer informatie.

Stefan Broenink en Melvin Twellaar, winnaars van een zilveren medaille van Tokio 2020 geven in 2021 een roeiclinic aan Alphense jeugdroeiers. Roeien onderscheidt zich van kanoën omdat de roeiers tegengesteld aan de vaarrichting kijken. Ook levert de boot het draaipunt voor de roeiriem, terwijl bij kanoën de peddel geen verbinding met de boot heeft