Het complex past beter bij bewoners van een reguliere woningbouwcorporatie.
Het complex past beter bij bewoners van een reguliere woningbouwcorporatie. (Foto: Archief Rodi Media)

Wooncomplex H'woude naar Habeko wonen

HAZERSWOUDE-DORP - Woonzorg Nederland heeft op dinsdag 28 februari het wooncomplex aan de Dorpsstraat in Hazerswoude-Dorp overgedragen aan Habeko wonen. Het complex is niet langer geschikt voor de seniore doelgroep van Woonzorg Nederland. Het complex past beter bij bewoners van een reguliere woningbouwcorporatie.

Habeko wonen treedt per 1 maart op als aanspreekpunt voor bewoners. De 9 woningen zijn overgedragen aan Habeko wonen en blijven behouden in de sociale sector. Woonzorg Nederland verkoopt het wooncomplex, omdat er in het complex geen gemeenschappelijke ontmoetingsruimte te realiseren is. “We zijn erg blij dat we een geschikte partij hebben gevonden om het complex aan over te dragen. We weten zeker dat het complex in goede handen is bij Habeko wonen”, aldus Woonzorg Nederland-bestuursvoorzitter Cees van Boven.

'Zorgvoorzieningen maken huizen aantrekkelijk'

Met de opbrengst van de verkoop wil Woonzorg Nederland extra woningen bouwen en aankopen die goed passen bij de seniore doelgroep. Vanwege de vergrijzing groeit de vraag sterk. Om de behoefte op te vangen heeft de seniorenhuisvester de ambitie om met 500 eenheden per jaar uit te breiden, tot zo'n 8000 extra woningen in 2035.

Lokale aanbod

"Met de aankoop van de woningen zorgen wij er voor dat het lokale aanbod aan betaalbare huurwoningen groter wordt. Juist de nabijheid van (zorg) voorzieningen maakt de woningen aantrekkelijk”, aldus Habeko wonen directeur-bestuurder Martin Bogerd.