In Boskoop is er een lezing over het Leidse Singelpark.
In Boskoop is er een lezing over het Leidse Singelpark. (Foto: Rinny Kooi)

Lezing over het Leidse Singelpark

BOSKOOP/LEIDEN - Rond de binnenstad van Leiden ligt sinds 1659 een ruim zes kilometer lange singel. Met op de vestingwallen en bolwerken, parel zoals de Hortus Botanicus en de Oude Sterrenwacht, eeuwenoude begraafplaatsen, stadsmolens en stoere industriële monumenten. Op dinsdag 14 maart is er een lezing over het park in MFC De Plataan aan de Snijdelwijklaan 2 in Boskoop.

De Leidse singels zijn uniek. Nergens in Nederland is een singelstructuur van deze omvang te vinden die nog zo mooi intact is en waar zo’n grote diversiteit aan plekken met verschillende historische functies te vinden is.

Het Singelpark is een aaneengesloten stadspark langs de historische singels van Leiden. Met water van de singels als blauwe ader en met de beroemde Leidse Hortus Botanicus als inspiratie voor een botanisch stadspark.

De lezing wordt verzorgd door Dr. Rinny Kooi, plantkundig adviseur van de gemeente Leiden aangaande het Singelpark. Als bioloog weet ze veel van karakteristieke bomen. De inloop is om 19,30 uur en de start om 20.00 uur. Niet-leden betalen 5 euro.

Groei & Bloei is een landelijke vereniging met afdelingen. Elke afdeling organiseert leuke activiteiten rondom groen, denk aan excursies, lezingen, workshops, bloemschikken en dergelijke.