Het nieuwste model moet de snelste Civic Type R tot nu toe zijn.
Het nieuwste model moet de snelste Civic Type R tot nu toe zijn. (Foto: Honda)

Honda introduceert gloednieuwe Civic Type R

Honda lanceert de gloednieuwe Civic Type R en viert in een klap de 25ste verjaardag van zijn iconische high-performance hatchback én 50 jaar Civic. 

Het nieuwste model is ontworpen om de snelste Civic Type R tot nu toe te zijn, voortbouwend op een lange traditie van goed presterende auto's die geïnspireerd zijn op de autosport. De ingenieurs van Honda bouwen voort op de dynamiek, ontwerp en bruikbaarheid die werd toegepast bij de ontwikkeling van de 11e generatie Civic, en hebben elk aspect verfijnd om de Civic Type R te creëren. De ontwerpverbeteringen omvatten een functionele motorkapopening en een nieuwe achterdiffusor voor aerodynamische voordelen; een aanvulling op het sportieve silhouet. De Type R is lager en breder dan de standaard Civic, met een nieuwe achterspoiler die de slanke daklijn accentueert en bijdraagt aan het gespierde uiterlijk van de auto.

2,0-liter viercilinder motor

Lichtgewicht componenten en een verhoogd vermogen van de 2,0-liter viercilinder benzinemotor zorgen samen voor een van de hoogste vermogen-gewichtsverhoudingen in zijn klasse. Het rev-match-systeem met autoblipper biedt bestuurders een lonende ervaring tijdens schakelen met de handgeschakelde zesversnellingsbak. Binnenin heeft de Type R een opvallend rood interieur, lichtgewicht sportzetels en op de bestuurder gerichte bedieningselementen. De Honda Log R-datalogger heeft verbeterde monitoring en een innovatieve scorefunctie om bestuurders te helpen hun prestaties op het circuit te verbeteren. 

Prijs

De nieuwe Honda Civic Type-R is verkrijgbaar vanaf 78.980 euro.