Boos om bord 'Op afspraak'

ALPHEN - Robert Jan Blom van Nieuw Elan heeft het college om opheldering gevraagd over de dienstverlening op het gemeentehuis in Alphen. Volgens Blom moeten voor vrijwel alle diensten aan de bewoners een afspraak worden gemaakt. Op alle loketten zijn bordjes gevestigd met de mededeling ‘ Op Afspraak’. 

Blom heeft onder meer de volgende vragen gesteld onder de noemer van het zogeheten artikel 40. Dat houdt in dat het college binnen 30 dagen de vragen schriftelijk beantwoordt.

1. Sinds wanneer kunnen bewoners in het stadhuis niet terecht voor dagelijkse diensten?

2. Heeft de coronaperiode te maken met deze situatie? En zo ja, waarom wordt deze procedure aangehouden, ook nu officieel is verklaard dat de coronamaatregelen kunnen komen te vervallen?

3. Wat is het idee achter deze systematiek?

4. Het kan voorkomen dat een inwoner, om welke reden dan ook, gebruik moet maken van een spoed-aanvraag? Hoe wordt dat opgelost?

5. Voor 29 activiteiten moeten afspraken worden gemaakt. Hiertussen bevindt zich een aantal activiteiten die minder vaak voorkomen maar wél meer behandeltijd in beslag nemen. (bijvoorbeeld ‘erkenning’, geboorteaangifte, huwelijk, naturalisatie, emigratie enz.)

6. Waarom geen scheiding aanbrengen en de dagelijks voorkomende activiteiten zonder afspraak in behandeling nemen, bijvoorbeeld aanvraag rijbewijs, paspoort, verhuizing, akte Burgerlijke stand enz.). Bij een scheiding tussen tijdrovende activiteiten kan dan een eventueel personeelsprobleem beter worden beheerst.

7. Op welke manier wordt het kenbaar gemaakt aan de inwoners zonder huis-aan-huiskrant, en zonder internet, dat er hoe dan ook een afspraak nodig is? Worden bewoners weggestuurd als ze geen afspraak hebben?  Over het maken van een afspraak wordt niets vermeld in de gemeentelijke Week in Beeld. Kan dat worden aangepast?