Vier vriendinnen van de boekenclub gaan voor het eerst van hun leven op een echte meidentrip.
Vier vriendinnen van de boekenclub gaan voor het eerst van hun leven op een echte meidentrip. (Foto: CinePlus)

Leuke films CinePlus in Castellum

Nieuws

ALPHEN - Elke woensdag én iedere 1ste donderdag en 3de dinsdag van de maand nemen enthousiaste filmliefhebbers van 50+ plaats in de bioscoopstoelen van Castellum. Tijdens de CinePlus worden speciaal geselecteerde kwaliteitsfilms vertoond, waar bezoekers van kunnen genieten na een gastvrij ontvangst met een kopje koffie/thee en wat lekkers.

Op 7 en 20 juni staat de hartverwarmende film ‘Une belle course’ op het programma. Een 92-jarige vrouw vraagt een slecht gehumeurde taxichauffeur om haar nog één keer langs belangrijke plekken uit haar leven te rijden. Terwijl ze door de straten van Parijs rijden, wordt een buitengewoon leven onthuld en dat raakt beiden meer dan ze ooit hadden kunnen denken.

De ontroerende film ‘A Good Person’ is op 14 juni te zien. Allison (Florence Pugh) leidt een perfect leven tot ze bij een auto-ongeluk haar toekomstige schoonzus verliest. Jaren later vindt ze onverwachts steun bij de man die haar schoonvader had moeten worden (Morgan Freeman). De onwaarschijnlijke band bewijst dat vriendschap en vergeving de diepste wonden kunnen helen.

Op 21 juni en 5 juli wordt ‘Book Club: The Next Chapter’ vertoond. Vier vriendinnen van de boekenclub gaan voor het eerst van hun leven op een echte meidentrip. Als de boel ontspoort en er geheimen boven water komen, verandert de ontspannen vakantie in een avontuur kriskras door Italië. Een komedie met o.a. Diane Keaton en Jane Fonda.

Tot slot het prikkelende gedachte-experiment ‘Plan 75’ op 28 juni. Deze licht absurde, Japanse Oscarinzending gaat over een nabije toekomst waarin de overheid een programma lanceert dat senioren aanmoedigt om euthanasie te plegen.

Woensdag is de CinePlus-film om 13:30 uur en op dinsdag en donderdag om 14:45 uur. Kaarten à € 8,50 zijn te koop via www.theatercastellum.nl.