Jubileumkoor
Jubileumkoor (Foto: aangeleverd)

Jubileumconcert Con Amore

Nieuws

“Het komt niet zo vaak voor dat een ‘amateurkoor’ honderd jaar bestaat. Op 19 november 2022 was dit met ons koor het geval. Graag hadden we op die datum ons jubileumconcert gegeven, maar door de onzekerheid over corona hebben we toen besloten om dit in het voorjaar van 2023 te doen.”

NIEUWKOOP - Het 100-jarig jubileumconcert van Christelijke Gemengde Zangvereniging ‘Con Amore’ uit Nieuwkoop vindt plaats op zaterdag 13 mei om 20.00 uur.

“En nu is het eindelijk bijna zo ver. De afgelopen tijd hebben we flink geoefend onder de enthousiaste leiding van onze dirigent Wim Kusee. Er zullen liederen worden gezongen zowel in de Nederlandse taal als in het Engels, Duits en Latijn. We hebben gekozen voor een programma met liederen die het koor vroeger heeft gezongen en liederen uit het hedendaagse repertoire.” 

Sociaal

“Con Amore is een relatief klein koor met ongeveer dertig leden. Maar we zingen graag en met enthousiasme. We vinden het belangrijk om ons christelijk geloof uit te dragen. Dat doen we niet alleen door het zingen, maar daarnaast ook met het omzien naar elkaar.”

Aan dit concert werken de volgende musici mee: Simon Stelling (piano en orgel), Jacqueline Meijer (sopraan), Ria van den Bosch (hobo) en Suzanne Arends (dwarsfluit). Het concert vindt plaats op zaterdag 13 mei om 20.00 uur in de Hervormde kerk aan het Reghthuysplein in Nieuwkoop. De toegang is gratis, aan het eind wordt er een collecte gehouden, ter bestrijding van de onkosten.