Stichting Fonds Alphen en omstreken heeft 20.000 euro aan subsidie toegekend aan de Kledingbank Groene Hart.
Stichting Fonds Alphen en omstreken heeft 20.000 euro aan subsidie toegekend aan de Kledingbank Groene Hart. (Foto: Kledingbank Groene Hart)

20.000 euro subsidie voor Kledingbank

ALPHEN - Stichting Fonds Alphen en omstreken heeft onlangs een bedrag van 20.000 euro aan subsidie toegekend aan de Kledingbank Groene Hart als bijdrage aan de inrichting van het nieuwe winkelpand aan de Aarhof in Alphen. "Het bedrag is goed besteed aan duurzame led-verlichting en verwarming."

“Op 9 maart hebben wij ons nieuwe winkelpand geopend aan de Aarhof na dit met vrijwilligers zelf te hebben opgeknapt. Goede en duurzame verlichting en verwarming ontbrak nog, maar dankzij de subsidie van Fonds Alphen zitten we er nu gelukkig ook in de winter warm bij. Omdat het in de Aarhof om tijdelijke huisvesting gaat, hebben we verwarmingselementen en led-armaturen gebruikt die we gemakkelijk kunnen meeverhuizen naar een ander pand. Want duurzaamheid, of het nu om hergebruik van kleding of onze bedrijfsvoering gaat, staat bij ons voorop,” vertelt Richard Brand, voorzitter van de stichting Kledingbank Groene Hart.

Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen aan den Rijnen omgeving. Het afgelopen jaar ondersteunde het fonds met ruim 310.000 euro initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport. "Overigens werden door corona niet alle initiatieven ook uitgevoerd. Voor zover mogelijk hebben de aanvragersuitstel gekregen om hun initiatief op een later moment uit te voeren."

De Kledingbank Groene Hart helpt met een groep van 50 vrijwilligers ruim 1.600 inwoners met een laag inkomen in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop 'op hun weg naar een betere leefsituatie'. 

"In onze ‘modewinkel zonder kassa' in de Aarhof kunnen mensen die kleding (tijdelijk)niet kunnen betalen bij ons komen winkelen. Inwoners uit de regio leveren daarvoor gebruikte kleding in. Wij selecteren hieruit de kleding die nog modieus, heel en schoon is om in de winkel aan te bieden. Dit jaar geven we zo meer dan 100.000 kledingstukken een nieuwe bestemming. Elk jaar doen meer inwoners een beroep op ons. In de drie gemeenten leven in 2025 naar schatting 14.000 inwoners onder de armoedegrens. Er wordt samengewerkt met de andere organisaties die zich binnen het sociaal domein inzetten voor armoedebestrijding."

Meer informatie via de website: kledingbank-groenehart.nl.