Aram Bakr is altijd bezig om mensen aan het bewegen te krijgen.
Aram Bakr is altijd bezig om mensen aan het bewegen te krijgen. (Foto: Els Broers)

Aram Bakr wil de sportieve gaten in Purmerend en omgeving opvullen

Nieuws

Aram Bakr liep in 2007 zijn eerste stage bij wat toen nog de afdeling Sport & Recreatie binnen de gemeente Purmerend heette. Een jaar later zag sportbedrijf Spurd het levenslicht en ook onder die vlag heeft Aram gedurende vele jaren zijn grote passie voor de sport en bewegen kunnen uitoefenen. Dit terwijl hij gelijktijdig anderen enthousiasmeerde en meenam op een sportieve ontdekkingsreis. Mensen aan het bewegen krijgen zal voor altijd zijn drijfveer blijven. Op zijn eigen wijze, sympathiek coachend en met de beste bedoelingen voor de ander. Begin 2020 koos Aram ervoor om op eigen benen te staan. Sport bij Aram is de naam van het bedrijf dat hij samen met zijn vrouw, en met medewerking van enkele bekenden, runt. Met succes!

“Ik had op een gegeven moment meer ambities en die kon ik bij Spurd niet kwijt. Ik heb fantastische jaren gehad bij Spurd, heel veel geleerd, mooie mensen ontmoet en altijd vanuit mijn eigen passie kunnen werken. Maar ja, er kwam een kantelpunt en toen dacht ik bij mezelf: dit is het moment om voor mezelf te beginnen. Er mist in deze stad nog een aantal dingen en ik wil die gaten opvullen”, vertelt Aram over de nieuwe stap richting zijn toekomst. 

Aram Bakr (34) vluchtte in 1996 met zijn familie vanuit Koerdistan naar Purmerend. Vanaf dat moment beschouwt hij Purmerend als zijn stad. “We hoeven maar een paar dagen weg te zijn of we missen Purmerend al”, beschrijft hij het gevoel. “Ik heb vanaf het begin altijd de intentie gehad om iets terug te willen doen voor deze stad en regio. Dat zit heel diep, niet alleen bij mij maar ook bij mijn hele familie. Vooral ook omdat hier ons thuis is.”

Zelfvertrouwen en energie

Sporten ziet hij veel meer dan alleen maar bezig zijn. “Sporten is niet alleen mijn hobby, het heeft mij ook heel veel gebracht. Door te sporten ben ik gezond, heb ik meer zelfvertrouwen en het geeft mij heel veel energie. Daarnaast heb ik door het sporten veel vrienden gemaakt. Hoe mooi is dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken. Ik ben een persoon met een eigen identiteit. Ik wijk niet af van mijn idealen, maar sta dicht bij mijzelf en werk vanuit mijn diepste zingeving.” Het is Aram ten voeten uit. Sporten gekoppeld aan je persoonlijke opvatting van het leven. Je zou iedereen een dergelijke kijk gunnen!

Ik wijk niet af van mijn idealen, maar sta dicht bij mijzelf en werk vanuit mijn diepste zingeving.

Doordat hij meer dan twintig jaar op redelijk hoog niveau gevoetbald heeft weet hij wat het betekent om gedisciplineerd te zijn. “Mijn voetbalcarrière heeft mij geleerd wat het betekent om afspraken na te komen met de mensen met wie ik samenwerk, maar ook zeker met mijzelf. Dit komt uitstekend van pas met mijn eigen onderneming. Dit omdat vertrouwen kweken met mijn partners en mijn potentiële klanten van groot belang is. Het vertrouwen zal ik in grote mate kweken door te allen tijde mijn afspraken na te komen en de service te bieden die nodig is. Ik hecht grote waarde aan klantgerichtheid. Behandel een ander, zoals jezelf behandeld wilt worden en de klant is koning staan bij mij op de eerste plaats.”

Samenwerkingsverbanden

Ondanks dat zijn agenda weinig witte vlakjes kent zit Aram Bakr boordevol plannen. Hij blijft constant op zoek naar samenwerkingsverbanden. Bijvoorbeeld met gemeenten, scholen, bedrijven en andere organisaties. Als voorbeelden noemt hij de Bedrijven Investerings Zones Koemarkt en Binnenstad. Met beide BIZ’en is Aram in gesprek over mogelijke samenwerking. Onder het motto ‘samen zijn we sterker; sluit hij in dat verband samenwerking met zijn oude werkgever Spurd of andere sportbedrijven niet uit.

Naast alle sportieve activiteiten her en der is hij op dit moment voor twee basisscholen bezig met het organiseren van naschoolse activiteiten waaronder koken, kunst, theater, muziek en creatief. Ook geeft hij gastgymlessen op scholen, verzorgt clinics, bedenkt team- en bedrijfsuitjes en organiseert (sportieve) kinderfeestjes op maat. Aan de andere kant is hem door Kinderopvang Purmerend gevraagd om ideeën aan te dragen voor toekomstige evenementen en activiteiten. Met hetzelfde enthousiasme heeft hij op zondagochtend les aan een bootcampgroepje en is hij recent gestart met een ouder en kind bootcamp-activiteit. Om maar aan te geven hoe breed het terrein is waarop Sport bij Aram zich begeeft.

Tekst loopt door onder afbeelding

sport by aram, purmerend, aram bakr
“Er mist in deze stad nog een aantal dingen en ik wil die gaten opvullen.” (Foto: Els Broers)

Totaalcoach

Vanuit de (voor)opleidingen die Aram Bakr heeft gevolgd, kan hij zich ook op een dergelijk breed speelveld manifesteren. HBO Sportkunde op de Hogeschool van Haarlem, Sport en Bewegen MBO niveau 4 op het ROC van Amsterdam en de diploma’s Trainer Coach UEFA 3, Specifieke doelgroepen 1 en 2 (werken met mensen met een beperking), Maatschappelijke sportcoach, EHBO, EHBS en BHV hebben hem gebracht tot de totaalcoach en stimulator die hij is. Tel de hoge gunfactor erbij op en de verklaring is gegeven waarom Sport bij Aram een groot succes is.

Aram Bakr staat ervoor open om met meer partijen, bedrijven en scholen samen te werken. Daarnaast is zijn hoop gevestigd op het binnenhalen van mensen in zijn team, die met dezelfde passie en hetzelfde enthousiasme extra kunnen bijdragen aan het succes van Sport bij Aram. Wil je meer informatie? Stuur dan een mail aan info@sportbijaram.nl of bel met 06 34 08 44 19. Neem ook gerust een kijkje op de website www.sportbijaram.nl