Creatief ondernemen

Wat voor bedrijf je ook hebt, er komt altijd een portie creativiteit kijken in de bedrijfsvoering. Je wil tenslotte de verwachtingen van de klant een stap voor zijn, vooruitdenken, een plotseling gevallen gat invullen, meegaan met innovaties, nieuwe combinaties maken, jezelf op de kaart houden. Of voor je een bedrijf begint; de markt verkennen, welke leemte kun jij opvullen in jouw vakgebied, hoe ga je jezelf onderscheiden? Niet voor niets gaan ook bij matchmaker binnenstad Corneel Jonkers, die we hier voorstellen in de serie Werken aan de Binnenstad, de ogen glimmen bij de gedachte aan nieuwe concepten, opvallende combinaties en out of the box denken.

Als het gaat om ‘zakelijk creatief’ zijn, hebben we in deze editie weer een mooie doorsnede verzameld. Zoals Aram Bakr. Deze starter begint weliswaar net als ondernemer maar is volledig door de wol van zijn sportieve vak geverfd. Hij heeft in de korte tijd met Sport by Aram laten zien hoe je een bedrijf opzet dat zo veelzijdig en breed met sport en bewegen omgaat, dat het een heel nieuwe doelgroep aanspreekt. Waarbij sport alleen al lang de lading niet meer dekt. Alles wat hij afgelopen jaren heeft gedaan, en vooral ook zijn hart, komen erin samen. Lees het verhaal van deze prille, bevlogen ondernemer en word net zo enthousiast als wij.


Of neem Tamara Bierlee van Stam Gerechtsdeurwaarders: hoe zij, nog geen jaar aan het roer, vooruit kijkt naar de toekomst en heeft uitgebreid in juridische dienstverlening, wat mooi samenvoegt met de activiteiten van de gerechtsdeurwaarders.


Ook de transformatie van het enorme CarPlaza op de Baanstee naar het multifunctionele BaanStay is een staaltje creatief denken. Een waarde toevoeging aan het bedrijventerrein ook, die deels ook een nieuwe functie onderstreept; woonboulevard. Waarvoor outdoorgigant Rien de Wolf Amsterdam-Noord, de bakermat van het familiebedrijf, achterlaat omdat hij hier kansen ziet om echt ‘beleving’ toe te voegen.


Voeg hierbij de passie van Marga Zwarthoed van restaurant Zwarthoed in Monnickendam, werkend vanuit haar buikgevoel - ‘niet afwachten, direct toeslaan’ - en hoe zij overal inspiratie vindt voor alles wat haar keuken zo bijzonder maakt. Of de manier waarop Jeroen Koomen met de combinatie van creativiteit en dadendrang met Huisdierenbazaar zijn eigen Dutch dream in de polder heeft gerealiseerd, of de spannende stap van BRASA Beemster om die grote feestzaal boven Het Heerenhuis om te toveren tot een sfeervol boutique hotel, een pareltje voor de regio….


Prachtige ondernemersverhalen waar we blij van worden.  We hopen dat ze je inspireren.


Veel leesplezier!