'Kees is een mooi mens'
'Kees is een mooi mens' (Foto: aangeleverd)

Werken bij Humanitas

'Kees is een mooi mens', vertelt Joost, vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg bij Humanitas Kop van Noord-Holland. 

Kees ligt op bed in de huiskamer waar het lekker licht is. Het bed van Sanne staat er vlak naast. Zij schuift haar bed ’s avonds tegen het bed van Kees aan. Ik vind hem er gelig uitzien, dat viel Sanne ook op. Als Sanne is vertrokken naar haar afspraak, begint Kees te vertellen. 

'Zijn ogen beginnen te twinkelen'

Op een gegeven moment praat hij over zijn overleden vrouw, zijn ogen beginnen te twinkelen en hij gaat terug in de tijd, hij vertelt over hoe ze elkaar ontmoet hebben en nog meer fijne herinneringen. Wat was hij blij met haar. Sanne had hem gevraagd wie hij nog wil zien. De afgelopen dagen zijn daarom wat vrienden van vroeger en collega’s bij hem op bezoek geweest. Van de buren heeft hij een bos bloemen gekregen. Dat alles heeft hem goed gedaan. Hij komt zijn bed niet meer uit, staan is vrijwel niet meer mogelijk. Sanne zorgt liefdevol voor Kees, dat is mooi om te zien. Zij kennen elkaar nog niet zo lang. Toen Sanne vanmiddag thuis kwam had ze voor ons gebakjes meegenomen. Met zijn drieën lekker genoten van dat alles. Ook Kees zat te smullen. Gelukkig proeft hij alles nog. Ik heb aangeboden dat mocht Sanne deze week nog een keer weg moeten, ik best nog een keer kan komen. Kees is een lieverd, een mooi mens.

VPTZ-vrijwilligers van Humanitas

Ik ben Joost Hendriks, een van de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg-vrijwilligers van Humanitas Kop van Noord-Holland die mensen thuis ondersteunen in de laatste levensfase. VPTZ-vrijwilligers van Humanitas willen graag iets betekenen voor mensen thuis in de laatste levensfase en bieden verschillende vormen van ondersteuning aan.


Meer informatie via kopvannoordholland@humanitas.nl, 0223-617422 en www.humanitas.nl/kopnh