Aan tafel met Netty, Cor en Debby.
Aan tafel met Netty, Cor en Debby. (Foto: Prinsenstichting)

Een loopbaan bij Prinsenstichting? Tuurlijk wel!

Debby Baas is coördinerend regie begeleider op Dolomieten 21 in Assendelft, een locatie voor acht oudere mensen met een matige tot ernstige beperking. Tien jaar geleden begon ze als stagiair en ze is gebleven.

Aanvankelijk was Debby invaller, maar na 3 jaar, met haar diploma op zak, als begeleider. Inmiddels is ze 28 en volgt naast haar werk de deeltijd studie Social Work.

Behoud van zelfredzaamheid

“Ik vind het heerlijk om met senioren te werken. Zij komen uit een andere tijd en hebben vaak veel meegemaakt. Ik vind dat interessant. Toen zij jong waren, was er nog geen Prinsenstichting en geen goede begeleiding. Ik ben blij dat wij die nu wel kunnen bieden.

Onze cliënten worden ouder en zijn daardoor minder mobiel. We bekijken continu hoe zij hun zelfredzaamheid zoveel mogelijk kunnen behouden. Als dat de insteek is, lukt er altijd wel iets. Ook al moet je iets drie keer opnieuw proberen. 

Plannen maken

Ik vind het vooral leuk om plannen te maken. Als ik voor een cliënt weer iets nieuws heb bedacht, ga ik tevreden naar huis.

Veilig voelen

Onze cliënten vertonen soms agressief gedrag. Dat is best lastig, hoewel ik weet dat de agressie nooit op mij als persoon gericht is. Daardoor kan ik er goed mee omgaan. Vaak weet ik waar het gedrag vandaan komt en zie ik ook dat een cliënt zich bij mij veilig voelt en zich daardoor kan uiten. 


Ik voel me gewaardeerd. Hoewel iedereen die waardering natuurlijk anders uit. Cliënten zijn iedere dag weer blij om me te zien. En verheugen zich op de leukedingen die we organiseren. Ik voel iedere dag dat ze dankbaar zijn dat ik er ben.”